Pieter den Hertog is ook glaskunstenaar. Hier is hij, in zijn oude atelier aan de Molendijk, bezig met de ramen voor de hervormde kerk in Waddinxveen.
Pieter den Hertog is ook glaskunstenaar. Hier is hij, in zijn oude atelier aan de Molendijk, bezig met de ramen voor de hervormde kerk in Waddinxveen. Foto: Jan Joost

Komende weken expositie van Pieter den Hertog

Algemeen

RIJSSEN - Docent en kunstenaar Pieter den Hertog uit Rijssen exposeert de komende weken in het Koetshuis van Kasteel de Oosterhof aan de Kasteellaan 1 in Rijssen. De opening is zaterdagmiddag 25 maart om 16.00 uur. 

Den Hertog maakte zijn leven lang kunst, in opdracht of vrije kunstwerken. Een druk leven was er de oorzaak van dat er nooit een mooie overzichtstentoonstelling kwam. Dat gaat nu veranderen. De komende weken is in het Koetshuis te zien wat Den Hertog allemaal gemaakt heeft. Dat varieert van aquarellen van Franse landschappen, de binnen- en buitenkant van Franse kathedralen, experimentele portretten, maar ook affiches, boekomslagen, illustraties en niet te vergeten het kunstwerk op de gevel van hervormd kerkelijk centrum De Ark in de wijk Veeneslagen. Ook de beide glas-in-loodramen en het kunstwerk in de hal ontbreken niet. Zaterdagmiddag is om 16.00 uur de opening. Daar zal onder andere het woord worden gevoerd door Den Hertogs oud-collega Gerrit Kraa.
Wie er bij wil zijn, heel graag de komst even melden aan het Rijssens Museum op e-mailadres info@rijssensmuseum.nl onder vermelding van “Den Hertog”.

Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 13 uur geleden
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 15 uur geleden
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 22 uur geleden
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 22 uur geleden
Philip Dröge is historicus, columnist en journalist.
Philip Dröge over een vergeten stukje van de Nederlandse taal gisteren
Afbeelding
Koffie en Klets in De Bron in Enter 27 mrt, 08:06
Afbeelding
De Welle sluit sportinstuif-seizoen af met springfestijn 26 mrt, 17:58
Afbeelding
Informatieve fietstocht over de bevrijding Holten-Haarle 26 mrt, 14:12