Pieter den Hertog is ook glaskunstenaar. Hier is hij, in zijn oude atelier aan de Molendijk, bezig met de ramen voor de hervormde kerk in Waddinxveen.
Pieter den Hertog is ook glaskunstenaar. Hier is hij, in zijn oude atelier aan de Molendijk, bezig met de ramen voor de hervormde kerk in Waddinxveen. Foto: Jan Joost

Komende weken expositie van Pieter den Hertog

Algemeen

RIJSSEN - Docent en kunstenaar Pieter den Hertog uit Rijssen exposeert de komende weken in het Koetshuis van Kasteel de Oosterhof aan de Kasteellaan 1 in Rijssen. De opening is zaterdagmiddag 25 maart om 16.00 uur. 

Den Hertog maakte zijn leven lang kunst, in opdracht of vrije kunstwerken. Een druk leven was er de oorzaak van dat er nooit een mooie overzichtstentoonstelling kwam. Dat gaat nu veranderen. De komende weken is in het Koetshuis te zien wat Den Hertog allemaal gemaakt heeft. Dat varieert van aquarellen van Franse landschappen, de binnen- en buitenkant van Franse kathedralen, experimentele portretten, maar ook affiches, boekomslagen, illustraties en niet te vergeten het kunstwerk op de gevel van hervormd kerkelijk centrum De Ark in de wijk Veeneslagen. Ook de beide glas-in-loodramen en het kunstwerk in de hal ontbreken niet. Zaterdagmiddag is om 16.00 uur de opening. Daar zal onder andere het woord worden gevoerd door Den Hertogs oud-collega Gerrit Kraa.
Wie er bij wil zijn, heel graag de komst even melden aan het Rijssens Museum op e-mailadres info@rijssensmuseum.nl onder vermelding van “Den Hertog”.

NS Station Holten
De Holtense Poort opent de deuren van Station Holten 46 minuten geleden
Excelsior'31 speelt 8 maart tegen Morado CF.
Futsallers Excelsior'31 nipt ten onder tegen Sportclub Olympic 17 uur geleden
Afbeelding
Eerste kievitsei van Overijssel gevonden 19 uur geleden
Doelpuntenmakers Mike Jansen en Mark Breukink finetunen hun offensieve tactiek.
Positie in competitieklassement s.v. Rijssen verstevigd na winst 21 uur geleden
Afbeelding
Gemengd koor Cantica houdt een Paaszangavond in Holten 3 mrt, 18:26
Afbeelding
Taxatiemorgen in Stadshotel Rijssen 2 mrt, 18:07
Afbeelding
Expositie "Gli Affetti" in de Nagelhoutzaal 2 mrt, 12:48
The Clarks gaven al vele optredens in binnen- en buitenland. Op vrijdag 5 april staan zij op het podium bij Lucky!
Brommers kiek'n bie Lucky met The Clarks en Annet op 5 april 1 mrt, 20:07