s.v. Rijssen viert de overwinning met de pupil van de week Lucas Brinks.

s.v. Rijssen verschalkt Sportclub

Algemeen

RIJSSEN - s.v. Rijssen won op sportpark ‘t Opbroek overtuigend van Sportclub Rijssen. De thuisploeg vond viermaal het doel en hield in verdedigend opzicht opnieuw de nul. Dat werd na afloop dan ook goed gevierd.

De enige echte Rijssense derby stond weer eens op de agenda. De omstandigheden waren in alle opzichten goed. Het weer was geheel zoals je in het voorjaar verwacht en de rand van het veld was goed gevuld met publiek.

Dat terwijl de stemming in het veld gespannen was. Regelmatig werd dan ook door beide elftallen in verdedigend opzicht de randjes opgezocht. Een té enthousiaste verdedigingsactie aan de zijde van Sportclub Rijssen leidde in de 11e minuut tot een vrije trap voor s.v. Rijssen op zo’n 25 meter van de goal. Frank Averesch legde met een strakke streep aan. De bal omzeilde het muurtje met sportclubbers en trof met een enorme snelheid het net van Sportclub Rijssen doelman Jessie de Moor. In de 25e minuut was het opnieuw raak voor s.v. Rijssen. Het kwam op een verdiende 2-0 voorsprong via een lange inworp van Wilco Hoevink die voor de voeten eindigde van de besluitvaardige Mike Jansen. Hij nam de bal ineens op de spreekwoordelijke pantoffel en vond via de vingertoppen van de doelman het net.

De tweede helft was s.v. Rijssen opnieuw de bovenliggende partij. De uitploeg viel niets te verwijten en deed wat het kon maar dit was onvoldoende om weerstand te bieden tegen de aanvallen van de thuisploeg. Zo veroverde Nevin ter Steege de bal op het middenveld en stuurde Mark Breukink weg in de diepte. Mark Breukink kwam 1-op-1 te staan met de centrale verdediger van Sportclub Rijssen. Hij legde zijn tegenstander in de luren met een kapbeweging en plaatste de bal hoog in de verre hoek van de goal om de 3-0 aan te tekenen. Niet veel later was het de onvermoeibare opkomende linksback Wilco Hoevink die knap zijn tegenstander omspeelde en vervolgens werd gevloerd in de zestien meter. Mike Jansen mocht aanleggen vanaf 11 meter voor zijn tweede van de middag. Hij faalde niet en trof kalmpjes het doel met de 4-0. Zo werd de wedstrijd al vrij vroeg in het slot gegooid en werd de wedstrijd fel maar sportief uitgespeeld. Zo wist doelman Tim Paalman voor de vierde zaterdag op rij het doel schoon te houden en kon s.v. Rijssen terugkijken op een geslaagde middag.

Zaterdag speelt s.v. Rijssen uit bij SVV’56 in Sibculo om 14.30 uur. Komt allen zien of s.v. Rijssen opnieuw de nul kan houden.