Frans van der Tol spreekt in de bij de commissievergadering over de manier waarop de gemeente met erfgoed omgaat en hij breekt een lans voor het behoud Van den Broekestraat 4.
Frans van der Tol spreekt in de bij de commissievergadering over de manier waarop de gemeente met erfgoed omgaat en hij breekt een lans voor het behoud Van den Broekestraat 4. Foto: Jan Joost

Niet slopen maar het straatbeeld behouden

Algemeen

RIJSSEN - De plannen om de voormalige snoepwinkel van de familie Van de Riet (de Schure) aan de Van den Broekestraat 4 te slopen en te vervangen door nieuwe woningen, zou de gemeente kunnen veranderen.  

Dat zei stadgenoot Frans van de Tol donderdagavond tegen de leden van de Commissie Grondgebied. 

Van der Tol zei zich zorgen te maken over de manier waarop de gemeente omgaat met bestaande bebouwing. Hij stelde voor om niet op voorhand uit te gaan van het slopen van bestaande panden, maar de nieuwe plannen zodanig te maken dat er steeds geen beeldbepalende panden gaan verdwijnen. Als voorbeeld noemde het pand van de voormalige snoepwinkel van de Schure aan de Van den Broekestraat. “Daar ligt al een bestemmingsplan, maar papieren plannen zijn gemakkelijk om te bouwen. Veel gemakkelijker dan een verdwenen gebouw weer terugzetten.” Van der Tol zei te vrezen dat de plannen voor het bouwen van appartementen ook niet zouden passen in de portemonnee van starters op de woningmarkt.

Donderdagavond 30 maart besluit de gemeenteraad of het doek definitief valt voor Van den Broekestraat 4.

Een tenue van FC Twente en deelname aan het eindtoernooi zijn enkele van de te winnen prijzen.
Straathoekwerk doet mee aan de FC Twente Cup 13 uur geleden
Edwin en Marc Burggraaff van Tip Top Design. "Schuifwanden voor de berging en zwevende wandmeubels zijn op dit moment populair.”
Sterk in maken kast en schuifwand 19 uur geleden
Afbeelding
Julia Seppenwoolde wint Johan Knaap Games 800m 21 uur geleden
Mango Mobility Almelo is specialist op het gebied van mobiliteitsproducten. Ontdek het brede assortiment in de showroom.
Mango Almelo viert 12,5-jarig jubileum 23 uur geleden
Afbeelding
Meikeverrit weer een groot succes FOTO'S 24 mei, 17:49
Emmens: "Help mee om de plannen van het windpark Vletgaarsmaten af te blazen."
Verontrust over komst grote windturbines 24 mei, 16:06
Afbeelding
Kennis & Inspiratiesessie voor Ondernemers 24 mei, 15:46
Henk Nijkamp (CDA): “Wat ons betreft moeten er op deze plek helemaal geen windmolens komen! Ze staan te dicht bij woonwijk De Liesen en de nieuwbouw van scholengemeenschap De Waerdenborch.”
Nijkamp: windplan op pauze zetten? 24 mei, 13:42