Vier avonden in de Schildkerk Rijssen van 3 tot en met 6 april (foto: Dick Sanderman).
Vier avonden in de Schildkerk Rijssen van 3 tot en met 6 april (foto: Dick Sanderman).

Stille week in de Rijssense Schildkerk Goede Vrijdag

Algemeen

RIJSSEN - Op weg naar Goede Vrijdag worden ook dit jaar weer vier avonden in de Schildkerk gehouden waar met lezingen, liederen en toepasselijke muziek op ingetogen wijze de lijdenstijd wordt beleefd, en wel van maandag 3 tot en met donderdag 6 april. Adres van de Schildkerk: Schild 8 in Rijssen.

Tijdens de coronapandemie moesten deze avonden in een aangepaste vorm worden gehouden, maar de deuren kunnen weer open voor bezoekers uit heel Rijssen. Zo was het ook totdat corona uitbrak: jaar in, jaar uit werden deze avonden bezocht door Rijssenaren uit allerlei kerken, vaak wel 800 bezoekers per avond. Een traditie, die nu wordt voortgezet met vier avonden rond het thema ‘De Koning van de Joden’. Medewerking verlenen onder meer het Kamerkoor Gloria, leden van het Vocaal Ensemble Rijssen en leerlingen en oud-leerlingen van de Rijssense Muziekschool op blokfluit en dwarsfluit. De meditaties worden verzorgd door predikanten van de Hervormde Gemeente. De avonden beginnen steeds om 20.30 uur en duren ongeveer 50 minuten. Het boekje met de liturgie kan vanaf 30 maart worden gedownload van de website van de Hervormde Gemeente Rijssen, www.hervormdrijssen.nl

Een tenue van FC Twente en deelname aan het eindtoernooi zijn enkele van de te winnen prijzen.
Straathoekwerk doet mee aan de FC Twente Cup 13 uur geleden
Edwin en Marc Burggraaff van Tip Top Design. "Schuifwanden voor de berging en zwevende wandmeubels zijn op dit moment populair.”
Sterk in maken kast en schuifwand 19 uur geleden
Afbeelding
Julia Seppenwoolde wint Johan Knaap Games 800m 21 uur geleden
Mango Mobility Almelo is specialist op het gebied van mobiliteitsproducten. Ontdek het brede assortiment in de showroom.
Mango Almelo viert 12,5-jarig jubileum 23 uur geleden
Afbeelding
Meikeverrit weer een groot succes FOTO'S 24 mei, 17:49
Emmens: "Help mee om de plannen van het windpark Vletgaarsmaten af te blazen."
Verontrust over komst grote windturbines 24 mei, 16:06
Afbeelding
Kennis & Inspiratiesessie voor Ondernemers 24 mei, 15:46
Henk Nijkamp (CDA): “Wat ons betreft moeten er op deze plek helemaal geen windmolens komen! Ze staan te dicht bij woonwijk De Liesen en de nieuwbouw van scholengemeenschap De Waerdenborch.”
Nijkamp: windplan op pauze zetten? 24 mei, 13:42