Afbeelding

Martin Luther Kingdienst in Enter was succesvol

Algemeen

ENTER - De Martin Luther Kingdienst (The March of Martin) op zaterdag 25 maart in de Katholieke kerk in Enter was zeer succesvol, de kerk was goed gevuld. 

“Het is 1954 als Martin Luther King predikant wordt in het zuiden van de Verenigde Staten”, zo begint ds. Arjen van der Spek de speciale dienst rondom de beroemdste predikant van de vorige eeuw. Het publiek wordt meegenomen in het verhaal van de marsen op Washington, met beelden van de speeches die Martin sprak voor duizenden mensen. Je kon een speld horen vallen in de kerk, alleen het geluid van de beamer zoemt nog zachtjes als de beelden uit 1968 langskomen, het jaar waarin Martin werd vermoord. De muziek komt weer tot leven en zwelt opzwepend aan. Het zeventien koppig ‘black’gospelkoor pakt de draad weer op met nummers als ‘We shall overcome’, ‘Oh Freedom’ maar ook vooral van ‘Stand Up’. “Het is onze opdracht om altijd verder te gaan en haat met liefde te beantwoorden. Discriminatie en rassenscheiding is helaas nog lang niet de wereld uit, de boodschap is zo actueel dat wij die moeten blijven vertellen!”

Vol bewondering en indrukken verlieten de mensen na anderhalf uur de kerk. De woorden van het wereldberoemde lied ‘Bridge over troubled Water’ galmden nog lang na. “Aanvankelijk zou in Enter deze avond de laatste Martin Luther Kingdienst zijn maar door de grote publiciteit hebben zich kerken vanuit heel Nederland gemeld om ook de dienst bij hen te houden. Van Groningen tot Nuenen en van Woerden tot Apeldoorn. Besloten is om er nog een jaar aan vast te plakken en de boodschap van Martin verder te brengen. Dit najaar en het voorjaar van 2024 worden er nieuwe diensten gepland. We zijn nu in gesprek met diverse kerken om te kijken wat haalbaar is”, aldus Jan Getkate. Jan is pianist en grondlegger van deze dienst en staat versteld van de impact. “Overal waar we komen zit het vol. Deze keer een thuiswedstrijd in ons eigen dorp maar ook in de wijde regio komen mensen graag naar deze boodschap luisteren. Zie ook: themarchofmartin.nl

Inmiddels is het fietsenrek in de Manzessteeg al weggehaald. Dit stond achter de brandtrap.
Fietsen blokkeren doorgang Manzessteeg 1 uur geleden
Excelsior'31 en Sportclub Rijssen willen twee bestaande trainingsvelden omzetten naar kunstgras. Voor het veld van Sportclub Rijssen moet de KNVB eerst goedkeuring geven.
Twee velden omzetten naar kunstgras 15 uur geleden
Vanuit zijn luie stoel vertelt de heer Tenkink hoe hij de eerste klant in Twello werd.
Al 25 jaar genieten van Gotink Maaltijden 17 uur geleden
Afbeelding
Après-ski in Hoge Wal met Shantykoor Riessen 21 uur geleden
De voortuinen van de flexwoningen aan de Industriestraat in Holten zijn inmiddels voorzien van planten. Alles wordt klaargemaakt, zodat de eerste huurders er binnenkort kunnen gaan wonen.
Meer flexwoningen voor Holtenaren 23 uur geleden
Afbeelding
Norah Rijssen opent weer na een grote verbouwing gisteren
Ontwerp van Palazzo
Palazzo is de grootste logistieke architect van het jaar 2023 22 feb, 07:57
Nederland, Amsterdam, 16 februari 2021?Michel Krielaars, journalist?Foto: Merlijn Doomernik?Alle rechten voorbehouden / All rights reserved
Michel Krielaars vertelt over het Rusland van toen en nu 21 feb, 19:33