Fotografeerdagen Albert Wessels leverden veel respons op. Midden fotograaf Henk van der Stouw en links Johan Kettelarij en uiterst links Henk Seppenwoolde (op de rug gezien)
Fotografeerdagen Albert Wessels leverden veel respons op. Midden fotograaf Henk van der Stouw en links Johan Kettelarij en uiterst links Henk Seppenwoolde (op de rug gezien) Foto: Jan Joost

Veel aanbod schilderijen Albert Wessels op de foto

Algemeen

RIJSSEN - De oproep van het Rijssens Museum om de kunstwerken van wijlen schilder Albert Wessels te laten fotograferen heeft heel veel respons opgeleverd. Zo’n 200 schilderijen van Wessels zijn door fotograaf Henk van der Stouw van Studio 81 gefotografeerd.

Volgens een strak ingepland rooster verschenen de afgelopen twee zaterdagen de kunstbezitters met hun schilderijen in het auditorium in het Koetshuis aan de Kasteellaan. De wachttijd was minimaal. De vrijwilligers van het museum controleerden de namen, noteerden de afmetingen van de schilderijen en wat het voorstelde. De respons was groot en bijna alle kunstbezitters hadden een persoonlijk verhaal dat hen verbindt met het kunstwerk. Dat varieert van een losjes geschilderd paardenhoofd voor een meisje dat altijd zo graag een echt paard wilde hebben, tot een schilderstuk dat Wessels in opdracht maakte en waar hij op verzoek bepaalde elementen in aanbracht. 

De gefotografeerde kunstwerken worden ingedeeld, zodat ze gemakkelijk terug te vinden zijn. Als alle afbeeldingen in de Interactieve Kunst Galerij zitten, zal dit projectonderdeel officieel gepresenteerd worden. Dit neemt nog enkele maanden in beslag.

Afbeelding
Zomerserie orgelconcerten in de Schildkerk 27 mei, 17:49
Afbeelding
H. Dionysiuskerk is open tijdens Open Kerkendag 27 mei, 07:55
Afbeelding
s.v. Rijssen met 2-0 onderuit in wedstrijd tegen RSKV Bornerbroek 26 mei, 19:53
Afbeelding
Oproep voor 'krakersrellen' van zwembad De Koerbelt 26 mei, 17:55
Afbeelding
Geslaagd weekend voor SVOD turnsters in België 26 mei, 15:54
Afbeelding
Canon Rijssense kerken staat online 26 mei, 11:50
Afbeelding
'Ons Vermaak' houdt jeugdviswedstrijden 26 mei, 09:50
Afbeelding
Hele buurt wil lindebomen Haarstraat juist kappen 26 mei, 08:03