Fotografeerdagen Albert Wessels leverden veel respons op. Midden fotograaf Henk van der Stouw en links Johan Kettelarij en uiterst links Henk Seppenwoolde (op de rug gezien)
Fotografeerdagen Albert Wessels leverden veel respons op. Midden fotograaf Henk van der Stouw en links Johan Kettelarij en uiterst links Henk Seppenwoolde (op de rug gezien) Foto: Jan Joost

Veel aanbod schilderijen Albert Wessels op de foto

Algemeen

RIJSSEN - De oproep van het Rijssens Museum om de kunstwerken van wijlen schilder Albert Wessels te laten fotograferen heeft heel veel respons opgeleverd. Zo’n 200 schilderijen van Wessels zijn door fotograaf Henk van der Stouw van Studio 81 gefotografeerd.

Volgens een strak ingepland rooster verschenen de afgelopen twee zaterdagen de kunstbezitters met hun schilderijen in het auditorium in het Koetshuis aan de Kasteellaan. De wachttijd was minimaal. De vrijwilligers van het museum controleerden de namen, noteerden de afmetingen van de schilderijen en wat het voorstelde. De respons was groot en bijna alle kunstbezitters hadden een persoonlijk verhaal dat hen verbindt met het kunstwerk. Dat varieert van een losjes geschilderd paardenhoofd voor een meisje dat altijd zo graag een echt paard wilde hebben, tot een schilderstuk dat Wessels in opdracht maakte en waar hij op verzoek bepaalde elementen in aanbracht. 

De gefotografeerde kunstwerken worden ingedeeld, zodat ze gemakkelijk terug te vinden zijn. Als alle afbeeldingen in de Interactieve Kunst Galerij zitten, zal dit projectonderdeel officieel gepresenteerd worden. Dit neemt nog enkele maanden in beslag.

Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 49 minuten geleden
De Dorpsstraat en de Kerkstraat worden vanaf deze zomer eenrichtingsverkeer.
Doel blijft staan: afsluiting Dorpsstraat 3 uur geleden
Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 15 uur geleden
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 17 uur geleden
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 21 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 23 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland gisteren
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 19 apr, 07:54