Fotografeerdagen Albert Wessels leverden veel respons op. Midden fotograaf Henk van der Stouw en links Johan Kettelarij en uiterst links Henk Seppenwoolde (op de rug gezien)
Fotografeerdagen Albert Wessels leverden veel respons op. Midden fotograaf Henk van der Stouw en links Johan Kettelarij en uiterst links Henk Seppenwoolde (op de rug gezien) Foto: Jan Joost

Veel aanbod schilderijen Albert Wessels op de foto

Algemeen

RIJSSEN - De oproep van het Rijssens Museum om de kunstwerken van wijlen schilder Albert Wessels te laten fotograferen heeft heel veel respons opgeleverd. Zo’n 200 schilderijen van Wessels zijn door fotograaf Henk van der Stouw van Studio 81 gefotografeerd.

Volgens een strak ingepland rooster verschenen de afgelopen twee zaterdagen de kunstbezitters met hun schilderijen in het auditorium in het Koetshuis aan de Kasteellaan. De wachttijd was minimaal. De vrijwilligers van het museum controleerden de namen, noteerden de afmetingen van de schilderijen en wat het voorstelde. De respons was groot en bijna alle kunstbezitters hadden een persoonlijk verhaal dat hen verbindt met het kunstwerk. Dat varieert van een losjes geschilderd paardenhoofd voor een meisje dat altijd zo graag een echt paard wilde hebben, tot een schilderstuk dat Wessels in opdracht maakte en waar hij op verzoek bepaalde elementen in aanbracht. 

De gefotografeerde kunstwerken worden ingedeeld, zodat ze gemakkelijk terug te vinden zijn. Als alle afbeeldingen in de Interactieve Kunst Galerij zitten, zal dit projectonderdeel officieel gepresenteerd worden. Dit neemt nog enkele maanden in beslag.

Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 1 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 15 uur geleden
Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.
S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd 17 uur geleden
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 21 uur geleden
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje 23 uur geleden
Arco Hofland en Jurgen van Houdt onthulden het nieuwe beeld op plein Tusveld. Arco hoopt met het beeld mensen te raken en een signaal af te geven.
Nieuw beeld in Rijssen benadrukt: 'Het is 5 voor 12!' VIDEO 12 apr, 18:21
Mariniers met tamboers voorop lopen over het toepad de kazerne binnen.
Werkgroep Mariniers toont 'Tamboers en Pijpers' in Oudheidkamer Hoolt'n 11 apr, 14:00
Afbeelding
Kuier'n door het Hart van Holten 11 apr, 12:07