Reizigers hebben altijd een zitplaats in de bus van TwentsFlex. Maximaal acht passagiers kunnen mee en die hoeven niet over te stappen.
Reizigers hebben altijd een zitplaats in de bus van TwentsFlex. Maximaal acht passagiers kunnen mee en die hoeven niet over te stappen.

TwentsFlex: vervoer op bestelling

Algemeen

RIJSSEN-HOLTEN - Bewoners in de gemeente Rijssen-Holten kunnen sinds 1 juli 2018 gebruik maken van TwentsFlex. TwentsFlex is een flexibele vervoersservice die zonder vaste dienstregeling op bestelling rijdt. Het is een innovatief samenwerkingsproject van provincie Overijssel, Keolis Nederland en gemeente Rijssen-Holten.

TwentsFlex heeft meer dan 130 haltes in de regio Rijssen-Holten. Hierdoor is er altijd wel een halte in de buurt van de gewenste bestemming. Deze vervoersservice vormt dus een goed alternatief op de lijnbus. Reizigers hoeven tijdens de rit niet over te stappen en hebben altijd een zitplaats. In de bus is ruimte voor maximaal acht personen naast de chauffeur. De bus is voorzien van automatische metro-deuren, een rolstoelplaats en een handmatige rolstoelplank. 

Hoe werkt het?

Iedere rit met TwentsFlex kost 2,25 euro. Reizigers kunnen een rit bestellen via de TwentsFlex app, website of telefonisch via de reserveerlijn. Bij het boeken moet de vertrekhalte, aankomsthalte, vertrek- en aankomsttijd doorgegeven worden. Tot 45 minuten van tevoren kan een rit besteld worden. Tijdens de rit kunnen ook andere mensen in- en uitstappen. Het voertuig hebben reizigers dus niet voor zich alleen. Dit gebeurt alleen wanneer de aankomsttijd van andere reizigers niet in gevaar komt. Reizen met TwentsFlex kan van maandag tot en met vrijdag van 7.30 tot 22.00 uur en op zaterdag van 8.30 tot 19.00 uur. Reizigers kunnen betalen met hun pinpas of met de OV-chipkaart bij de chauffeur. Vooraf kan ook een kaartje worden gekocht bij een van de verkooppunten (zie hiervoor de website van TwentsFlex).

Hoe een rit boeken?

Reserveren kan via de app van TwentsFlex (gratis te downloaden via de Apple Store of Play Store), op www.twents.nl/flex of via de reserveerlijn 088 - 033 1401 (lokaal tarief). Telefonisch een rit bestellen kan van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 7.00 tot 19.00 uur. Een rit kan maximaal drie maanden voor vertrek besteld worden. Een rit annuleren kan via een knop in de app. Als de rit telefonisch besteld is, kan de rit tot 1 uur voor de geplande aankomsttijd geannuleerd worden. Kijk voor meer informatie of het boeken van een rit op www.twents.nl/flex.

Afbeelding
Zomerserie orgelconcerten in de Schildkerk 27 mei, 17:49
Afbeelding
H. Dionysiuskerk is open tijdens Open Kerkendag 27 mei, 07:55
Afbeelding
s.v. Rijssen met 2-0 onderuit in wedstrijd tegen RSKV Bornerbroek 26 mei, 19:53
Afbeelding
Oproep voor 'krakersrellen' van zwembad De Koerbelt 26 mei, 17:55
Afbeelding
Geslaagd weekend voor SVOD turnsters in België 26 mei, 15:54
Afbeelding
Canon Rijssense kerken staat online 26 mei, 11:50
Afbeelding
'Ons Vermaak' houdt jeugdviswedstrijden 26 mei, 09:50
Afbeelding
Hele buurt wil lindebomen Haarstraat juist kappen 26 mei, 08:03