Beiaardier Jan-Geert Heuvelman zal samen met Saxofonist Hans Broekhuijsen en pianist Boudewijn Zwart te horen zijn.
Beiaardier Jan-Geert Heuvelman zal samen met Saxofonist Hans Broekhuijsen en pianist Boudewijn Zwart te horen zijn.

Muzikale fleur in het centrum van Rijssen met reeks zomerconcerten

Algemeen

RIJSSEN - Na een geslaagde eerste zomerserie in het afgelopen jaar rondom het carillon in de toren van de Schildkerk te Rijssen houdt de Stichting Stadsmuziek Rijssen ook in 2023 weer een reeks zomerconcerten.

Op zaterdagmiddag 3 juni start de serie met de combinatie accordeon en beiaard. Accordeonist Rien Wulffraat uit Lochem komt dan samen spelen met beiaardier Jan-Geert Heuvelman. In dit concert staat de volksmuziek centraal.

De serie wordt vervolgd op zaterdagmiddag 17 juni met de combinatie van piano en beiaard. Stadsorganist Dick Sanderman bespeelt dan de piano boven in de toren, die met versterking ook buiten te horen is in samenspel met het carillon. Tijdens dit concert klinkt er muziek van onder andere Bach, Verdi en Soler.

De zomerserie sluit af op zaterdagmiddag 1 juli met de combinatie, saxofoon, piano en beiaard. Saxofonist Hans Broekhuijsen en pianist Boudewijn Zwart spelen dan samen met beiaardier Jan-Geert Heuvelman, een combinatie die al eerder te horen is geweest en toen bijzonder in de smaak viel.

De concerten worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het Projectenfonds Rabobank Rijssen-Enter en door de ontvangen cultuursubsidie van de gemeente Rijssen-Holten. Met deze concerten brengt de Stichting Stadsmuziek muzikale fleur in het centrum van Rijssen.

Alle concerten starten ’s middags om 14.00 uur en zijn live te volgen via een videoverbinding met de speelcabine boven in de toren van de Schildkerk. Het scherm staat vóór de Schildkerk. Ook zijn daar gedrukte programma’s van de concerten beschikbaar en staan er enkele zitbankjes klaar voor de luisteraars. De concerten zijn gratis te bezoeken.

Bekijk ook de website van Stichting Stadsmuziek Rijssen voor meer informatie over de organisatie.

Afbeelding
Zomerserie orgelconcerten in de Schildkerk 27 mei, 17:49
Afbeelding
H. Dionysiuskerk is open tijdens Open Kerkendag 27 mei, 07:55
Afbeelding
s.v. Rijssen met 2-0 onderuit in wedstrijd tegen RSKV Bornerbroek 26 mei, 19:53
Afbeelding
Oproep voor 'krakersrellen' van zwembad De Koerbelt 26 mei, 17:55
Afbeelding
Geslaagd weekend voor SVOD turnsters in België 26 mei, 15:54
Afbeelding
Canon Rijssense kerken staat online 26 mei, 11:50
Afbeelding
'Ons Vermaak' houdt jeugdviswedstrijden 26 mei, 09:50
Afbeelding
Hele buurt wil lindebomen Haarstraat juist kappen 26 mei, 08:03