Ontdek de 3D-pen bij de maakdag in Enter.
Ontdek de 3D-pen bij de maakdag in Enter.

Ga aan de slag met technologie in de bibliotheek van Enter

Algemeen

ENTER - In de bibliotheek van Enter vindt op donderdag 25 mei van 12.30 tot 16.30 uur een Maakdag plaats. Jong en oud met interesse in technologie zijn van harte welkom.

Op deze Maakdag is er veel apparatuur aanwezig waarmee kennisgemaakt kan worden. Er kan gewerkt worden met onder meer een 3D printer, plotter, borduurmachine en 3D pennen. Eveneens is er Klompen- en zompenmuseum met een Klompenconfigurator. Nieuwsgierig? Kom langs en ontdek wat deze Maakdag te bieden heeft. De Maakdag begint om 12.30 uur. Het is gratis en aanmelden is niet nodig.

Op het programma staan de volgende ‘Labs’: MaakLab, RobotLab, FilmLab, MediaLab en KennisLab. Ontdek nieuwe technieken in het MaakLab door zelf bioplastic of een rotormobiel te maken. Leer het programmeren van robots in het RobotLab. Creëer een eigen film of verhaal in het FilmLab met een 360 graden camera of via stop-motion. Beleef de interactieve installaties van creatieve professionele makers in het MediaLab. Maak kennis met wat Twente als innovatieve Maakregio allemaal te bieden heeft in het KennisLab. Professionals van (lokale) bedrijven of onderwijsinstellingen laten zien en ervaren hoe maaktechnieken worden gebruikt in hun werksituatie. Kom spelen met de digitale kunstwerken en wordt ondergedompeld in nieuwe ervaringen.

Afbeelding
Zomerserie orgelconcerten in de Schildkerk 27 mei, 17:49
Afbeelding
H. Dionysiuskerk is open tijdens Open Kerkendag 27 mei, 07:55
Afbeelding
s.v. Rijssen met 2-0 onderuit in wedstrijd tegen RSKV Bornerbroek 26 mei, 19:53
Afbeelding
Oproep voor 'krakersrellen' van zwembad De Koerbelt 26 mei, 17:55
Afbeelding
Geslaagd weekend voor SVOD turnsters in België 26 mei, 15:54
Afbeelding
Canon Rijssense kerken staat online 26 mei, 11:50
Afbeelding
'Ons Vermaak' houdt jeugdviswedstrijden 26 mei, 09:50
Afbeelding
Hele buurt wil lindebomen Haarstraat juist kappen 26 mei, 08:03