Jong en iets minder jong vissen samen tijdens de koppelwedstrijd van HSV Ons Vermaak op 27 mei.
Jong en iets minder jong vissen samen tijdens de koppelwedstrijd van HSV Ons Vermaak op 27 mei.

HSV Ons Vermaak houdt viswedstrijd

Algemeen

RIJSSEN - Hengelsportvereniging ‘Ons Vermaak’ uit Rijssen houdt op 27 mei, de Nationale Hengeldag, een koppelwedstrijd. Er wordt gevist met koppels welke bestaan uit een jeugdvisser en een volwassene. Alle inwoners uit Rijssen en/of leden van Ons Vermaak worden uitgenodigd hieraan deel te nemen. Deelname is gratis en men hoeft zich hier niet van tevoren voor op te geven.

De koppelwedstrijd wordt gehouden aan de visvijver gelegen op de hoek van de Nijverdalseweg en de Morsweg. De viswedstrijd is van 9.00 uur tot 11.30 uur. Lidmaatschap niet nodig. Het loten is om 8.00 uur. Iedereen die mee wil vissen dient om die tijd aanwezig te zijn om mee te loten voor een plaats. Er wordt gevist met koppels welke bestaan uit een jeugdvisser (jonger dan 15 jaar) en een volwassene. Koppels met twee jeugdvissers zijn ook toegestaan. Een koppel bestaande uit twee personen vist dus samen voor een plek in het klassement.

De deelnemers vissen op alle soorten vis, waarbij de totale lengte van de gevangen vis telt. “De vis wordt na de wedstrijd gemeten, een leefnet is dus noodzakelijk. Iedereen dient zijn eigen visspullen, aas en voer mee te nemen. Na het klinken van het startsignaal mag er gevoerd en gevist worden. De wedstrijd is afgelopen als het signaal nogmaals klinkt. Hierna wordt de vis gemeten en de eindstand bepaald. De prijsuitreiking is direct na de wedstrijd. Er zijn mooie prijzen beschikbaar”, aldus bestuurslid Albert Brinks. Tijdens deze wedstrijd is alleen het vissen met de vaste hengel toegestaan en is de maximale hengellengte bepaald op 9,5 meter. Voer en aas is vrij behalve aardappelen, vers de vase (rode muggenlarven) en kunstaas. Het gebruik van gekleurde maden is verboden. 

Er zijn een aantal regels waar de deelnemers zich aan moeten houden. Er is een contactpersoon van Ons Vermaak aanwezig, te herkennen aan een geel hesje. Zijn aanwijzingen moeten direct opgevolgd worden. Voeren en vissen mag pas na het startsignaal; bij het tweede signaal wordt er gestopt met vissen. Alle vissers nemen hun eigen materialen mee. Iedereen neemt na afloop ook zijn eigen rommel mee. Na het stopsignaal spullen opruimen; laat het net in het water tot de meetploeg er is. Deelname is op eigen risico.  Brinks: “Deze wedstrijd is een mooi moment om iedereen zelf te laten ervaren hoe leuk en spannend vissen eigenlijk is.” Meer informatie is te vinden op de website of de Facebookpagina.

onsvermaakrijssen.nl

Afbeelding
Zomerserie orgelconcerten in de Schildkerk 27 mei, 17:49
Afbeelding
H. Dionysiuskerk is open tijdens Open Kerkendag 27 mei, 07:55
Afbeelding
s.v. Rijssen met 2-0 onderuit in wedstrijd tegen RSKV Bornerbroek 26 mei, 19:53
Afbeelding
Oproep voor 'krakersrellen' van zwembad De Koerbelt 26 mei, 17:55
Afbeelding
Geslaagd weekend voor SVOD turnsters in België 26 mei, 15:54
Afbeelding
Canon Rijssense kerken staat online 26 mei, 11:50
Afbeelding
'Ons Vermaak' houdt jeugdviswedstrijden 26 mei, 09:50
Afbeelding
Hele buurt wil lindebomen Haarstraat juist kappen 26 mei, 08:03