Afbeelding

Geslaagd weekend voor SVOD turnsters in België

Algemeen

VERVIERS - Een bus met SVOD turnsters vertrok vorige week vrijdag naar de Belgische Ardennen, waar in Verviers het 28e internationale turntoernooi werd georganiseerd. Voor SVOD de 18e keer dat ze afreisden naar de zuiderburen. Andere deelnemers kwamen uit onder meer Portugal, Dubai, Luxemburg, Koeweit, Tsjechië, Denemarken en Polen.

Na een voorspoedige reis werd er vrijdag direct gestart met de podiumtraining, waar de turnsters van SVOD opvielen in hun oranje trainingspakjes. Na de podiumtraining reden ze naar Spa waar hun onderkomen was voor dit weekend.

Op zaterdagochtend openden de “jeunesse“ de wedstrijd in de wedstrijdzaal. In de tweede wedstrijd streden ook turnsters jeunesse en juniors. In wedstrijd drie was het de beurt aan de turnsters in level 1 en de wedstrijddag werd afgesloten met de seniors. In het teamresultaat kwam SVOD net 0.23 punt te kort voor het brons. Maar individueel waren er wel toptienklasseringen voor Merle Bouwmeester, Renna Allebate en Lina Ilkay, terwijl Chris Flim het brons kreeg omgehangen bij de categorie juniors 2.

Dag twee werd geopend met de poussines en benjamines, de allerjongste deelneemsters. Benjamine Romy Markvoort stond gedurende de eerste wedstrijd fier bovenaan, gevolgd door Sophia Morsman, maar werden in de tweede wedstrijd voorbij gestreefd door drie turnsters van Dubai en Tsjechië en daardoor verwezen naar plek 4 en 7.

“Al met al een enerverend weekend waarin nieuwe elementen werden geturnd en een bijzondere ervaring voor (debuterende) turnsters”, aldus de trainsters.

Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 2 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 5 uur geleden
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 8 uur geleden
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 10 uur geleden
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 20 apr, 10:20