Afbeelding

Geslaagd weekend voor SVOD turnsters in België

Algemeen

VERVIERS - Een bus met SVOD turnsters vertrok vorige week vrijdag naar de Belgische Ardennen, waar in Verviers het 28e internationale turntoernooi werd georganiseerd. Voor SVOD de 18e keer dat ze afreisden naar de zuiderburen. Andere deelnemers kwamen uit onder meer Portugal, Dubai, Luxemburg, Koeweit, Tsjechië, Denemarken en Polen.

Na een voorspoedige reis werd er vrijdag direct gestart met de podiumtraining, waar de turnsters van SVOD opvielen in hun oranje trainingspakjes. Na de podiumtraining reden ze naar Spa waar hun onderkomen was voor dit weekend.

Op zaterdagochtend openden de “jeunesse“ de wedstrijd in de wedstrijdzaal. In de tweede wedstrijd streden ook turnsters jeunesse en juniors. In wedstrijd drie was het de beurt aan de turnsters in level 1 en de wedstrijddag werd afgesloten met de seniors. In het teamresultaat kwam SVOD net 0.23 punt te kort voor het brons. Maar individueel waren er wel toptienklasseringen voor Merle Bouwmeester, Renna Allebate en Lina Ilkay, terwijl Chris Flim het brons kreeg omgehangen bij de categorie juniors 2.

Dag twee werd geopend met de poussines en benjamines, de allerjongste deelneemsters. Benjamine Romy Markvoort stond gedurende de eerste wedstrijd fier bovenaan, gevolgd door Sophia Morsman, maar werden in de tweede wedstrijd voorbij gestreefd door drie turnsters van Dubai en Tsjechië en daardoor verwezen naar plek 4 en 7.

“Al met al een enerverend weekend waarin nieuwe elementen werden geturnd en een bijzondere ervaring voor (debuterende) turnsters”, aldus de trainsters.

Afbeelding
Cursus internet voor beginners 15 uur geleden
Afbeelding
Maak het verschil voor een ander met de gebakjesactie 24 sep., 19:47
Afbeelding
Amateur schietwedstrijd bij SV Tubantia in Rijssen 24 sep., 18:38
Afbeelding
Eerste restauratieproject onthuld 24 sep., 18:09
Afbeelding
Nomineer organisatie of een jonge vrijwilliger 24 sep., 12:20
Afbeelding
Houd je hersenen actief in de Studiekring bij de bibliotheek 23 sep., 17:26
Afbeelding
Bijeenkomsten 'Goed omgaan met dementie' 23 sep., 14:06
Afbeelding
Respect voor dialect in de Fruytierschool Rijssen 23 sep., 10:48