Niet alleen in Rijssen, maar ook in onder meer Genemuiden, 't Harde, Kockengen en Wezep werden eveneens acties gevoerd voor openstelling van zwembaden op zondagen en werden toegangspoorten geforceerd.
Niet alleen in Rijssen, maar ook in onder meer Genemuiden, 't Harde, Kockengen en Wezep werden eveneens acties gevoerd voor openstelling van zwembaden op zondagen en werden toegangspoorten geforceerd.

Oproep voor ‘krakersrellen’ van zwembad De Koerbelt

Algemeen

RIJSSEN - In de jaren ‘70 stond Rijssen in het middelpunt van het landelijk nieuws vanwege de ‘krakersrellen’ en demonstraties rondom zwembad De Koerbelt.

Inwoners eisten dat het zwembad ook op zondagen toegankelijk moest zijn. Voor een narratief boek/documentaire is journalist en auteur Harrie Nijen Twilhaar op zoek naar inwoners van Rijssen die destijds actief betrokken waren bij de demonstraties en eventueel geïnterviewd willen worden. Verder is hij op zoek naar foto’s en/of beelden uit die tijd. Er kan contact worden opgenomen via 06-12991139 of via info@harrienijentwilhaar.nl.

Inmiddels is het fietsenrek in de Manzessteeg al weggehaald. Dit stond achter de brandtrap.
Fietsen blokkeren doorgang Manzessteeg 49 minuten geleden
Excelsior'31 en Sportclub Rijssen willen twee bestaande trainingsvelden omzetten naar kunstgras. Voor het veld van Sportclub Rijssen moet de KNVB eerst goedkeuring geven.
Twee velden omzetten naar kunstgras 15 uur geleden
Vanuit zijn luie stoel vertelt de heer Tenkink hoe hij de eerste klant in Twello werd.
Al 25 jaar genieten van Gotink Maaltijden 17 uur geleden
Afbeelding
Après-ski in Hoge Wal met Shantykoor Riessen 21 uur geleden
De voortuinen van de flexwoningen aan de Industriestraat in Holten zijn inmiddels voorzien van planten. Alles wordt klaargemaakt, zodat de eerste huurders er binnenkort kunnen gaan wonen.
Meer flexwoningen voor Holtenaren 23 uur geleden
Afbeelding
Norah Rijssen opent weer na een grote verbouwing gisteren
Ontwerp van Palazzo
Palazzo is de grootste logistieke architect van het jaar 2023 22 feb, 07:57
Nederland, Amsterdam, 16 februari 2021?Michel Krielaars, journalist?Foto: Merlijn Doomernik?Alle rechten voorbehouden / All rights reserved
Michel Krielaars vertelt over het Rusland van toen en nu 21 feb, 19:33