Aanwonenden van de Baankamp willen de bomen graag weg hebben. Er is maar één voorstander van de bomen en die strijdt voor het boombehoud. De Baankampbewoners in elk geval niet.
Aanwonenden van de Baankamp willen de bomen graag weg hebben. Er is maar één voorstander van de bomen en die strijdt voor het boombehoud. De Baankampbewoners in elk geval niet. Foto: Jan Joost

Hele buurt wil lindebomen Haarstraat juist kappen

Algemeen

RIJSSEN - De bewoners van de Baankamp, die met hun percelen grenzen aan de parkeerplaats aan de Haarstraat, willen de omstreden lindebomen heel graag weg hebben. “Liever gisteren dan vandaag”, zo laat woordvoerster Michele Biccai weten. Het bericht dat de omwonenden in het geweer kwamen tegen de kap van de bomen, is niet waar.

“Er is één persoon die tegen de kap van de bomen is en deze ene persoon bewandelt alle mogelijke wegen om de kap tegen te houden. De volledige buurt wil de bomen gekapt hebben en ziet de parkeerplaats graag gerenoveerd.”

Ergernis

“Het bezwaar van deze ene persoon wekt daarom ook zeer veel ergernissen”, aldus Biccai. “Toen bekend werd dat de bomen gekapt gingen worden is er inderdaad van enkele buurtbewoners - ook toen een grote minderheid - een bezwaar geweest. Nadat de gemeente ons heeft uitgenodigd en de plannen heeft toegelicht zijn alle verweren, op één na, komen te vervallen.”

“Omdat de gemeente nog steeds geen actie heeft ondernomen en de buurt wel klaar is met het gezeur met de parkeerplaats, zijn de ergernissen groter dan ooit.”

Afbeelding
Jaarlijkse kerstmarkt bij de Mensingboerderij 12 uur geleden
Afbeelding
Koor Jong van Hart geeft twee concerten 18 uur geleden
Afbeelding
Aan de wandel na de kerstdagen 22 uur geleden
Afbeelding
'Op een dag lees ik voor uit mijn eigen boek' 8 dec., 19:52
Afbeelding
s.v. Rijssen boekt in eigen huis zege op Hardenberg '85 8 dec., 17:52
Afbeelding
Rotaryclub zamelt 7000 euro in voor 't Leijerweerd 8 dec., 11:51
Afbeelding
Adventszangavond 8 dec., 10:02
Afbeelding
Holtens station weer bij de tijd 8 dec., 07:56