Aanwonenden van de Baankamp willen de bomen graag weg hebben. Er is maar één voorstander van de bomen en die strijdt voor het boombehoud. De Baankampbewoners in elk geval niet.
Aanwonenden van de Baankamp willen de bomen graag weg hebben. Er is maar één voorstander van de bomen en die strijdt voor het boombehoud. De Baankampbewoners in elk geval niet. Foto: Jan Joost

Hele buurt wil lindebomen Haarstraat juist kappen

Algemeen

RIJSSEN - De bewoners van de Baankamp, die met hun percelen grenzen aan de parkeerplaats aan de Haarstraat, willen de omstreden lindebomen heel graag weg hebben. “Liever gisteren dan vandaag”, zo laat woordvoerster Michele Biccai weten. Het bericht dat de omwonenden in het geweer kwamen tegen de kap van de bomen, is niet waar.

“Er is één persoon die tegen de kap van de bomen is en deze ene persoon bewandelt alle mogelijke wegen om de kap tegen te houden. De volledige buurt wil de bomen gekapt hebben en ziet de parkeerplaats graag gerenoveerd.”

Ergernis

“Het bezwaar van deze ene persoon wekt daarom ook zeer veel ergernissen”, aldus Biccai. “Toen bekend werd dat de bomen gekapt gingen worden is er inderdaad van enkele buurtbewoners - ook toen een grote minderheid - een bezwaar geweest. Nadat de gemeente ons heeft uitgenodigd en de plannen heeft toegelicht zijn alle verweren, op één na, komen te vervallen.”

“Omdat de gemeente nog steeds geen actie heeft ondernomen en de buurt wel klaar is met het gezeur met de parkeerplaats, zijn de ergernissen groter dan ooit.”

Dinie en Johan Vasters zijn na zestig jaar huwelijk nog steeds gelukkig met elkaar.
'Ik vond haar gelijk een mooi meisje' 1 uur geleden
Afbeelding
Boekenmarkt de Hoge Wal: vele meters met boeken 3 uur geleden
Afbeelding
Eat2Meet Lunch in Kulturhus Holten 5 uur geleden
Tijdens de open dag van 1 juni kan ook met de instructeurs een rondje worden gereden in één van de lesauto's.
Van examenstress naar rijles bij Rijschool Hermen 6 uur geleden
Afbeelding
Comfortabele T-shirts voor elke gelegenheid 9 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe Hart van Rijssen-Holten lees je nu online 12 uur geleden
De meiden van Excelsior ’31 MO20 zijn ongeslagen kampioen in de hoofdklasse.
Excelsior '31 MO20 kampioen hoofdklasse 21 mei, 13:59
Afbeelding
Op De Delle 21 mei, 13:53