Schrijver W. G. van de Hulst tegen de achtergrond van zijn iconische kinderboeken. De expositie wordt zaterdagmiddag geopend door biograaf Jacques Dane.
Schrijver W. G. van de Hulst tegen de achtergrond van zijn iconische kinderboeken. De expositie wordt zaterdagmiddag geopend door biograaf Jacques Dane. Foto: Anne Marie Fokker

Topnostalgie in grote expo kinderboeken Van de Hulst

Algemeen

RIJSSEN - Nostalgie ten top komende zomermaanden in het Rijssens Museum door de grote expositie over de kinderboekenschrijver W. G. van de Hulst en alles wat hij geschreven heeft. De expositie wordt zaterdagmiddag 27 mei geopend door Jacques Dane, conservator van het Onderwijsmuseum in Dordrecht.

Dane is bezig met een biografie over de W. G. van de Hulst. Hij spreekt over “De schoolsfeer, waarin hij dag aan dag ademt, vormt hem.” W. G. van de Hulst was niet alleen kinderboekenschrijver maar ook pedagoog.

De grote expositie is samengesteld door Van de Hulstverzamelaar Annemarie Fokker. Het hoofddeel is te zien in de wisselzaal van kasteel de Oosterhof en in het Koetshuis is een aanvullende expositie met een leestafel ingericht. Ook is er filmmateriaal te zien die het beeld van Van de Hulst verlevendigen. Annemarie Fokker voert zelf ook kort het woord. Wie de opening wil bijwonen is welkom zaterdagmiddag. Inloop in het Koetshuis vanaf 15.00 uur. Het korte openingsprogramma start om 15.30 uur. Vanwege de beperkte ruimte, graag even aanmelden op info@rijssensmuseum.nl onder vermelding van Opening Van de Hulst.

Een tenue van FC Twente en deelname aan het eindtoernooi zijn enkele van de te winnen prijzen.
Straathoekwerk doet mee aan de FC Twente Cup 13 uur geleden
Edwin en Marc Burggraaff van Tip Top Design. "Schuifwanden voor de berging en zwevende wandmeubels zijn op dit moment populair.”
Sterk in maken kast en schuifwand 19 uur geleden
Afbeelding
Julia Seppenwoolde wint Johan Knaap Games 800m 21 uur geleden
Mango Mobility Almelo is specialist op het gebied van mobiliteitsproducten. Ontdek het brede assortiment in de showroom.
Mango Almelo viert 12,5-jarig jubileum 23 uur geleden
Afbeelding
Meikeverrit weer een groot succes FOTO'S 24 mei, 17:49
Emmens: "Help mee om de plannen van het windpark Vletgaarsmaten af te blazen."
Verontrust over komst grote windturbines 24 mei, 16:06
Afbeelding
Kennis & Inspiratiesessie voor Ondernemers 24 mei, 15:46
Henk Nijkamp (CDA): “Wat ons betreft moeten er op deze plek helemaal geen windmolens komen! Ze staan te dicht bij woonwijk De Liesen en de nieuwbouw van scholengemeenschap De Waerdenborch.”
Nijkamp: windplan op pauze zetten? 24 mei, 13:42