Schrijver W. G. van de Hulst tegen de achtergrond van zijn iconische kinderboeken. De expositie wordt zaterdagmiddag geopend door biograaf Jacques Dane.
Schrijver W. G. van de Hulst tegen de achtergrond van zijn iconische kinderboeken. De expositie wordt zaterdagmiddag geopend door biograaf Jacques Dane. Foto: Anne Marie Fokker

Topnostalgie in grote expo kinderboeken Van de Hulst

Algemeen

RIJSSEN - Nostalgie ten top komende zomermaanden in het Rijssens Museum door de grote expositie over de kinderboekenschrijver W. G. van de Hulst en alles wat hij geschreven heeft. De expositie wordt zaterdagmiddag 27 mei geopend door Jacques Dane, conservator van het Onderwijsmuseum in Dordrecht.

Dane is bezig met een biografie over de W. G. van de Hulst. Hij spreekt over “De schoolsfeer, waarin hij dag aan dag ademt, vormt hem.” W. G. van de Hulst was niet alleen kinderboekenschrijver maar ook pedagoog.

De grote expositie is samengesteld door Van de Hulstverzamelaar Annemarie Fokker. Het hoofddeel is te zien in de wisselzaal van kasteel de Oosterhof en in het Koetshuis is een aanvullende expositie met een leestafel ingericht. Ook is er filmmateriaal te zien die het beeld van Van de Hulst verlevendigen. Annemarie Fokker voert zelf ook kort het woord. Wie de opening wil bijwonen is welkom zaterdagmiddag. Inloop in het Koetshuis vanaf 15.00 uur. Het korte openingsprogramma start om 15.30 uur. Vanwege de beperkte ruimte, graag even aanmelden op info@rijssensmuseum.nl onder vermelding van Opening Van de Hulst.

Afbeelding
Zomerserie orgelconcerten in de Schildkerk 27 mei, 17:49
Afbeelding
H. Dionysiuskerk is open tijdens Open Kerkendag 27 mei, 07:55
Afbeelding
s.v. Rijssen met 2-0 onderuit in wedstrijd tegen RSKV Bornerbroek 26 mei, 19:53
Afbeelding
Oproep voor 'krakersrellen' van zwembad De Koerbelt 26 mei, 17:55
Afbeelding
Geslaagd weekend voor SVOD turnsters in België 26 mei, 15:54
Afbeelding
Canon Rijssense kerken staat online 26 mei, 11:50
Afbeelding
'Ons Vermaak' houdt jeugdviswedstrijden 26 mei, 09:50
Afbeelding
Hele buurt wil lindebomen Haarstraat juist kappen 26 mei, 08:03