Afbeelding

‘Ons Vermaak’ houdt jeugdviswedstrijden

Algemeen

RIJSSEN - Hengelsportvereniging ‘Ons Vermaak’ uit Rijssen organiseert weer een aantal jeugdviswedstrijden. De jeugdwedstrijden van Ons Vermaak zijn al jaren een begrip onder de vissende jeugd. “Dit jaar betreft het tevens de vijftigste editie van de jeugdwedstrijden. En dat laten we niet ongemerkt voorbijgaan. We gaan dit jaar naast de normale jeugdwedstrijden in mei en juni een extra jubileumwedstrijd houden op zaterdag 9 september”, aldus bestuurslid Albert Brinks.

Brinks vertelt verder dat ze eerst, zoals ze dat gewend zijn, een serie van vier wedstrijden organiseren. “Van de vier wedstrijden tellen er drie mee voor het eindklassement. Er mag dus een wedstrijd gemist worden. Na elke wedstrijd wordt de gevangen vis opgemeten, waarbij de winnaar van de wedstrijd 50 punten krijgt, de tweede plaats krijgt 49 punten et cetera. Wie over drie wedstrijden de meeste punten haalt, mag zich een jaar lang jeugdkampioen van Ons Vermaak noemen”, aldus Brinks.

Eigen materiaal

De jeugdviswedstrijden worden gehouden op de woensdagavonden 31 mei en 7, 14 en 21 juni. Als reservedatum is 28 juni gepland. De wedstrijden duren van 19.00 uur tot 20.30 uur. Brinks: “Het loten van plekken doen we zoals gebruikelijk bij de visvijver aan de Nijverdalseweg bij het bankje bij de invalidensteiger van 18.15 uur tot 18.45 uur. Opgeven is niet nodig, we schrijven je gegevens op tijdens het vissen. De vissertjes moeten hun eigen materiaal en voer meebrengen. Het gebruik van een leefnet tijdens de wedstrijd is noodzakelijk om de gevangen vis in te bewaren, een emmer is niet toegestaan.”

Leeftijdsgroepen

De deelnemers gaan weer vissen in twee leeftijdsgroepen. Groep A is de jeugd tot en met 12 jaar is en groep B is de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar. “We hebben dus ook twee eerste plaatsen, twee tweede plaatsen et cetera. Peildatum voor de leeftijd is de eerste wedstrijd. Ben je dus op 30 mei 12 jaar dan vis je in groep A, ben je die dag 13 jaar dan vis je in groep B. Word je tijdens de wedstrijden 13 dan blijf je in groep A.” Deelname is gratis voor (jeugd)leden van Ons Vermaak Rijssen. De prijsuitreiking is op vrijdagavond 30 juni in het gebouw van de postduivenvereniging Het Luchtvermaak, Marijkestraat 7a. Deze avond begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. “We doen de prijsuitreiking en een aantal rondjes bingo. Voor een natje en droogje wordt gezorgd en ook deze avond is gratis.”

Afbeelding
Zomerserie orgelconcerten in de Schildkerk 27 mei, 17:49
Afbeelding
H. Dionysiuskerk is open tijdens Open Kerkendag 27 mei, 07:55
Afbeelding
s.v. Rijssen met 2-0 onderuit in wedstrijd tegen RSKV Bornerbroek 26 mei, 19:53
Afbeelding
Oproep voor 'krakersrellen' van zwembad De Koerbelt 26 mei, 17:55
Afbeelding
Geslaagd weekend voor SVOD turnsters in België 26 mei, 15:54
Afbeelding
Canon Rijssense kerken staat online 26 mei, 11:50
Afbeelding
'Ons Vermaak' houdt jeugdviswedstrijden 26 mei, 09:50
Afbeelding
Hele buurt wil lindebomen Haarstraat juist kappen 26 mei, 08:03