Niek Averesch kwam verdedigend een aantal keren daadkrachtig in actie.
Niek Averesch kwam verdedigend een aantal keren daadkrachtig in actie.

s.v. Rijssen met 2-0 onderuit in wedstrijd tegen RSKV Bornerbroek

Algemeen

BORNERBROEK - De voetbalwedstrijd tussen s.v. Rijssen en RSKV Bornerbroek werd afgelopen zaterdag gespeeld op het complex van Bornerbroek. Het was een wedstrijd tussen de nummer 2 en 3 van de competitie, waarbij beide teams al hun plek in de nacompetitie veilig hadden gesteld. 

Het team van s.v. Rijssen telde een flink aantal afwezigen en geblesseerden waardoor het genoodzaakt was anders te beginnen dan normaliter. Opvallend was dat Rick Bruggink in de spits begon omdat spitsen René Koezen en Pawel Piskorz afwezig waren. Ook Mike Jansen, Wilco Hoevink, Sil Zwoferink en Luen Mensink waren niet beschikbaar vanwege blessureleed. 

De eerste helft eindigde zoals hij begon, met een gelijke stand van 0-0. Er waren weinig grote kansen voor beide ploegen. Toch waren alle tweeëntwintig spelers vastbesloten om een goede prestatie neer te zetten en zich goed voor te bereiden op de nacompetitie. Dat resulteerde soms in overtredingen met blessures tot gevolg. Vlak voor rust verliet Frank Averesch noodgedwongen het veld. Voor hem kwam Johan van der Kraan, die al eens eerder dit seizoen uitkwam voor het eerste elftal, in het veld. Ook werd in de rust Mark Breukink gewisseld vanwege een lichte blessure. Zijn vervanger was Stef Meulman van het tweede elftal.

Na 56 minuten spelen kwam de thuisploeg, RKSV Bornerbroek, op voorsprong. Er werd een strakke voorzet gegeven vanaf de rechterkant van het veld en de spits van Bornerbroek wist de bal eenvoudig binnen te koppen. s.v. Rijssen, moesten nu alles op alles zetten om de gelijkmaker te vinden. Even is de ploeg van Björn Hodes dichtbij als een hard schot van Rick Bruggink voor de voeten van Johan van der Kraan komt. Helaas voor de uitploeg werd deze net over het doel gemikt. Ook Bram Lier en Nevin ter Steege moeten het veld verlaten met blessureleed. Voor hen in de plaats komen Denzel Brugts en Jasper Weldink. In de 85e minuut vergrootte Bornerbroek hun voorsprong naar 2-0. Dit is tevens de eindstand.

De focus van s.v. Rijssen ligt nu op de nacompetitie en de strijd om promotie. De volgende wedstrijd is zaterdag 3 juni tegen CSV’28 in Zwolle.

Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 1 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 15 uur geleden
Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.
S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd 17 uur geleden
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 21 uur geleden
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje 23 uur geleden
Arco Hofland en Jurgen van Houdt onthulden het nieuwe beeld op plein Tusveld. Arco hoopt met het beeld mensen te raken en een signaal af te geven.
Nieuw beeld in Rijssen benadrukt: 'Het is 5 voor 12!' VIDEO 12 apr, 18:21
Mariniers met tamboers voorop lopen over het toepad de kazerne binnen.
Werkgroep Mariniers toont 'Tamboers en Pijpers' in Oudheidkamer Hoolt'n 11 apr, 14:00
Afbeelding
Kuier'n door het Hart van Holten 11 apr, 12:07