GB-fractievoorzitter Jan Beunk wil opnieuw praten over het asielzoekerscentrum De Lindenberg en heeft het onderwerp op de agenda gezet van de Commissie Maatschappelijke Dienstverlening.
GB-fractievoorzitter Jan Beunk wil opnieuw praten over het asielzoekerscentrum De Lindenberg en heeft het onderwerp op de agenda gezet van de Commissie Maatschappelijke Dienstverlening. Foto: Jan Joost

GB wil opnieuw praten over asielzoekerscentrum

Algemeen

RIJSSEN - De fractie van Gemeentebelang wil opnieuw praten over de komst van het het asielzoekerscentrum De Lindenberg op de Borkeld. 

Voor de zomervakantie stelden Burgemeester en Wethouders voor om vakantiepark De Lindenberg aan de Borkeldsweg in Holten aan te kopen en te verhuren aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Een tiental omwonenden maakte toen gebruik van het inspreekrecht om hun zorgen te uiten omtrent de komst van het asielzoekerscentrum in hun directe nabijheid. Omdat B en W snel in actie moest komen voor de aankoop van het vakantiepark, kon door tijdsdruk de communicatie met de omgeving niet uitgebreid gestalte krijgen. Verantwoordelijk wethouder Bert Tijhof (CU) legde uit hoe dit heeft kunnen gebeuren en bood zijn excuses daarvoor aan.

De gemeenteraad ging overigens akkoord met de aankoop van het vakantiepark, maar de fractie van Gemeentebelang wilde nog een extra gelegenheid om de gang van zaken te bepraten. Dat zal aanstaande maandagavond gebeuren in de Commissie Maatschappelijke Dienstverlening die om 20.00 uur begint in de raadszaal. 

Afbeelding
Cursus internet voor beginners 14 uur geleden
Afbeelding
Maak het verschil voor een ander met de gebakjesactie 24 sep., 19:47
Afbeelding
Amateur schietwedstrijd bij SV Tubantia in Rijssen 24 sep., 18:38
Afbeelding
Eerste restauratieproject onthuld 24 sep., 18:09
Afbeelding
Nomineer organisatie of een jonge vrijwilliger 24 sep., 12:20
Afbeelding
Houd je hersenen actief in de Studiekring bij de bibliotheek 23 sep., 17:26
Afbeelding
Bijeenkomsten 'Goed omgaan met dementie' 23 sep., 14:06
Afbeelding
Respect voor dialect in de Fruytierschool Rijssen 23 sep., 10:48