V.l.n.r.: Isabel Euren, Sophie Willems (met gouden medaille) Kris Nijzink en Pim Knapen.
V.l.n.r.: Isabel Euren, Sophie Willems (met gouden medaille) Kris Nijzink en Pim Knapen.

Gouden medaille Sophie Willems van het Talententeam AV Rijssen

Algemeen

RIJSSEN - Vijf jeugdatleten uit het Talententeam van Atletiekvereniging Rijssen hebben in het weekend van 9 september meegedaan aan de Nederlandse Kampioenschappen voor D-junioren.

Deze werden dit jaar gehouden in het olympisch stadion van AV Phanos in Amsterdam. De laatste maanden is er serieus getraind voor dit kampioenschap. De atleten uit dit team trainen zo’n vier à vijf keer per week en behoren dan ook bij de top van Nederland. Het is, volgens trainer David Hutten, zeer uitzonderlijk dat een betrekkelijk kleine atletiekvereniging als de AV Rijssen over zo veel talentvolle jeugd beschikt. Vier atleten liepen de 1000 meter.

Isabelle Euren, nog maar kort atleet van dit Talententeam, startte in de eerste serie en werd verdienstelijk 26e totaal in een tijd van 3.40.95 minuut.

Sophie Willems was als eerste geplaatst en startte daarom in de snelste serie. Ze maakte haar favorieten rol absoluut waar door snel te starten en van kop af aan de wedstrijd te beheersen. Sophie pakte een gouden medaille in een tijd van 3.10.12 minuut. Sophie is de eerste atleet in de geschiedenis van AV Rijssen die een gouden medaille pakt op een Nederlands Kampioenschap outdoor.

Kris Nijzink en Pim Knapen startten ook in de snelste serie omdat ze in de top 15 beste atleten van Nederland staan. In een harde wedstrijd werd Kris 12e van Nederland in een tijd van 3.07.08 minuut en Pim werd 14e met 3.08.35 minuut.

Tess Meulman uit de technische atletiekgroep van AV Rijssen deed mee bij het onderdeel verspringen en werd hierbij 28e met een mooie sprong van 3.94 meter. Later op de dag deed Tess ook nog mee aan de 60 meter sprint en werd hier 23e van Nederland in 9.04 seconden.

“Een zeer succesvolle dag. Atletiekvereniging Rijssen is hier dan ook heel blij mee en zal Sophie binnenkort met een leuke attentie in het zonnetje zetten”, aldus het bestuur van AV Rijssen.

Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 13 minuten geleden
Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 2 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 16 uur geleden
Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.
S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd 18 uur geleden
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 22 uur geleden
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje gisteren
Arco Hofland en Jurgen van Houdt onthulden het nieuwe beeld op plein Tusveld. Arco hoopt met het beeld mensen te raken en een signaal af te geven.
Nieuw beeld in Rijssen benadrukt: 'Het is 5 voor 12!' VIDEO 12 apr, 18:21
Mariniers met tamboers voorop lopen over het toepad de kazerne binnen.
Werkgroep Mariniers toont 'Tamboers en Pijpers' in Oudheidkamer Hoolt'n 11 apr, 14:00