V.l.n.r.: Isabel Euren, Sophie Willems (met gouden medaille) Kris Nijzink en Pim Knapen.
V.l.n.r.: Isabel Euren, Sophie Willems (met gouden medaille) Kris Nijzink en Pim Knapen.

Gouden medaille Sophie Willems van het Talententeam AV Rijssen

Algemeen

RIJSSEN - Vijf jeugdatleten uit het Talententeam van Atletiekvereniging Rijssen hebben in het weekend van 9 september meegedaan aan de Nederlandse Kampioenschappen voor D-junioren.

Deze werden dit jaar gehouden in het olympisch stadion van AV Phanos in Amsterdam. De laatste maanden is er serieus getraind voor dit kampioenschap. De atleten uit dit team trainen zo’n vier à vijf keer per week en behoren dan ook bij de top van Nederland. Het is, volgens trainer David Hutten, zeer uitzonderlijk dat een betrekkelijk kleine atletiekvereniging als de AV Rijssen over zo veel talentvolle jeugd beschikt. Vier atleten liepen de 1000 meter.

Isabelle Euren, nog maar kort atleet van dit Talententeam, startte in de eerste serie en werd verdienstelijk 26e totaal in een tijd van 3.40.95 minuut.

Sophie Willems was als eerste geplaatst en startte daarom in de snelste serie. Ze maakte haar favorieten rol absoluut waar door snel te starten en van kop af aan de wedstrijd te beheersen. Sophie pakte een gouden medaille in een tijd van 3.10.12 minuut. Sophie is de eerste atleet in de geschiedenis van AV Rijssen die een gouden medaille pakt op een Nederlands Kampioenschap outdoor.

Kris Nijzink en Pim Knapen startten ook in de snelste serie omdat ze in de top 15 beste atleten van Nederland staan. In een harde wedstrijd werd Kris 12e van Nederland in een tijd van 3.07.08 minuut en Pim werd 14e met 3.08.35 minuut.

Tess Meulman uit de technische atletiekgroep van AV Rijssen deed mee bij het onderdeel verspringen en werd hierbij 28e met een mooie sprong van 3.94 meter. Later op de dag deed Tess ook nog mee aan de 60 meter sprint en werd hier 23e van Nederland in 9.04 seconden.

“Een zeer succesvolle dag. Atletiekvereniging Rijssen is hier dan ook heel blij mee en zal Sophie binnenkort met een leuke attentie in het zonnetje zetten”, aldus het bestuur van AV Rijssen.

Afbeelding
Cursus internet voor beginners 15 uur geleden
Afbeelding
Maak het verschil voor een ander met de gebakjesactie 24 sep., 19:47
Afbeelding
Amateur schietwedstrijd bij SV Tubantia in Rijssen 24 sep., 18:38
Afbeelding
Eerste restauratieproject onthuld 24 sep., 18:09
Afbeelding
Nomineer organisatie of een jonge vrijwilliger 24 sep., 12:20
Afbeelding
Houd je hersenen actief in de Studiekring bij de bibliotheek 23 sep., 17:26
Afbeelding
Bijeenkomsten 'Goed omgaan met dementie' 23 sep., 14:06
Afbeelding
Respect voor dialect in de Fruytierschool Rijssen 23 sep., 10:48