Afbeelding
Foto: Coen van Hoevelaak

Tropische temperaturen tijdens de Keunefeesten

Algemeen

HOLTEN - Tropische temperaturen tijdens de Keunefeesten afgelopen weekend. Vanwege het regenachtige weer vorig jaar, was er uit voorzorg gekozen voor de ‘oude’ opstelling met de grote tent. Het bleek niet nodig. Deze editie zal de boeken in gaan als de allerwarmste. Toch had het weinig invloed op de festiviteiten. Het was weer ‘beregezellig’.

Zo werd de organisatie, onder leiding van voorzitter Robert Akkermans, na al die jaren weer verrast door de omstandigheden. Vanwege het warme weer waren er extra parasols en een watertap geplaatst voor de bezoekers. Het bleek geen overbodige luxe. Voor de kinderen was er een ‘regenboog’, een opblaasboog die water sproeide. 


Foto: Coen van Hoevelaak

Donderdagmiddag was de aftrap voor de schoolkinderen waar iedere school een mini playback act had afgevaardigd. Prachtig om deze jongens en meisjes te zien shinen op het grote podium. Ook was er de overhandiging van de Keunekanjer, een cheque van 1200 euro, door Marjolein Lunshof van de stichting Kunst & Cultuur. De Keunekanjer is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met kunst en cultuur. De avond was voor de jeugdige bezoeker met optredens van Alessio & Joyliana. YouTube-sterren die de jeugd in extase brachten. 

Vrijdagmiddag liep het terrein vol voor het Bedrijvenborreluur. Ruim 1200 bezoekers hadden zich aangemeld en konden genieten van het ‘Beats & Stoer Voer’. Culinaire hoogtepunten met voor ieder wat wils te eten. Uniek in de regio zoals het bij de Keunefeesten wordt gehouden. De feestavond was een succes met de band Hard2get, die voor het tweede jaar optrad in Holten, echter nu op de vrijdagavond. 


Een goed gevulde zaal tijdens de bingo op zaterdagmiddag. - Foto: Coen van Hoevelaak

De zaterdagmiddag was gevuld met verschillende randactiviteiten. Voor het darten om de Keunetrofee hadden zich, ondanks het warme weer, 32 deelnemers opgegeven. Er werd op hoog niveau gegooid en winnaar werd Martijn Dragt met als runner-up Jan Deijk. Aan de zijkant van het terrein was het vogelschieten, met hoe toepasselijk een varken als prooi, in volle gang. Echter hier ontstond na het schieten van de staart, kop en poten een probleem. De romp bleek een onoverkoombaar obstakel te zijn. Na ruim 6 uur en 800 schoten hing die nog in de nok van de hijskraan. De organisatie, onder leiding van Gertjan van Aefst, besloot om via een loting de winnaar te bepalen. Bertil Altena mag zich zodoende ‘Keuneschutter’ van het jaar noemen. De hoofdactiviteit op de zaterdagmiddag was de bingo met dit jaar als extra onderdeel de masked-singer. Een goed gevulde zaal speelde bingo en kon na elke ronde raden wie er in de warme kostuums als masked-singer optraden. Al met al geslaagd, alhoewel door menige bezoeker het vroegere Meedeinfestijn op de zaterdagmiddag wordt gemist. 

De zondag is traditiegetrouw een familiedag. Gezelligheid onder de parasols op het plein voor de tent, die vanwege de hitte deels werd gemeden. Het feest was er niet minder om en zo kwam er rond zeven uur, na het gezamenlijk zingen van het Sallandlied, een einde aan deze editie. De volgende Keunefeesten zijn van 11 tot en met 14 september 2024.


Winnaar bij het darten Martijn Dragt met runner-up Jan Deijk. - Foto: organisatie Keunefeesten


Uitreiking van de Keunekanjer - Foto: Coen van Hoevelaak

Afbeelding
Jaarlijkse kerstmarkt bij de Mensingboerderij 12 uur geleden
Afbeelding
Koor Jong van Hart geeft twee concerten 18 uur geleden
Afbeelding
Aan de wandel na de kerstdagen 21 uur geleden
Afbeelding
'Op een dag lees ik voor uit mijn eigen boek' 8 dec., 19:52
Afbeelding
s.v. Rijssen boekt in eigen huis zege op Hardenberg '85 8 dec., 17:52
Afbeelding
Rotaryclub zamelt 7000 euro in voor 't Leijerweerd 8 dec., 11:51
Afbeelding
Adventszangavond 8 dec., 10:02
Afbeelding
Holtens station weer bij de tijd 8 dec., 07:56