s.v. Rijssen doelman Tim Paalman hield zijn ploeg lang op de been met een aantal goede saves.
s.v. Rijssen doelman Tim Paalman hield zijn ploeg lang op de been met een aantal goede saves.

s.v. Rijssen verliest wedstrijd nipt bij Avanti Wilskracht in Enschede

Algemeen

ENSCHEDE/RIJSSEN - In de bekerwedstrijd tussen Avanti Wilskracht en s.v. Rijssen, van afgelopen zaterdag, was er vanaf het eerste fluitsignaal meteen sprake van opwinding op het veld. Na 15 minuten gespeeld te hebben, leek het erop dat Avanti het betere van het spel had. Ze drongen aanvallend aan en zochten naar openingen in de verdediging van s.v. Rijssen. 

Een cruciaal moment deed zich voor toen Avanti een vrije trap kreeg. Een strakke voorzet werd verlengd met het hoofd, maar de kopbal van de thuisploeg ketste af op de paal. Aan de andere zijde kreeg s.v. Rijssen ook een goede kans toen Mike Jansen de bal met zijn verkeerde been net voorlangs het doel van Avanti schoot. 

Na de rust hervatten beide teams de strijd en het was Avanti Wilskracht dat als eerste het net wist te vinden. Uit een hoekschop slaagden ze erin om op 1-0 voorsprong te komen. Hoewel er bij de uitploeg enige twijfel was over een buitenspel telde het doelpunt gewoon. De Rijssenaren lieten echter niet zomaar over zich heenlopen. Mike Jansen, die eerder al gevaarlijk voorlangs had geschoten, maakte de gelijkmaker met een prachtig doelpunt na een strakke pass van Frank Averesch. De stand was weer gelijk, 1-1. Maar Avanti Wilskracht liet niet lang op zich wachten en slaagde er kort daarna in om opnieuw op voorsprong te komen. De rechtsbuiten van Avanti pakte een solomoment en werd niet aangepakt door de defensie van s.v. Rijssen en scoorde zo de 2-1. In de laatste minuut van de wedstrijd leken de Rijssenaren opnieuw raak te schieten toen ze dachten dat ze via Gerben Brunnekreef de 2-2 gelijkmaker hadden gescoord. Maar helaas was de vreugde van korte duur, omdat de scheidsrechter het doelpunt afkeurde wegens vermeend buitenspel. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met een eindstand van 2-1 in het voordeel van Avanti Wilskracht. 

Het was een enerverende strijd waarin beide teams energie op de mat legden, maar Avanti trok aan het langste eind en behaalde de overwinning. Zaterdag 16 september bekeren beide ploegen verder. S.v. Rijssen speelt dan opnieuw een uitwedstrijd. Ditmaal zal de ploeg van Björn Hodes zich gereed maken voor HSC’21 uit Haaksbergen. De teams trappen om 15.00 uur af.

Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 1 minuut geleden
Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 2 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 16 uur geleden
Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.
S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd 18 uur geleden
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 22 uur geleden
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje gisteren
Arco Hofland en Jurgen van Houdt onthulden het nieuwe beeld op plein Tusveld. Arco hoopt met het beeld mensen te raken en een signaal af te geven.
Nieuw beeld in Rijssen benadrukt: 'Het is 5 voor 12!' VIDEO 12 apr, 18:21
Mariniers met tamboers voorop lopen over het toepad de kazerne binnen.
Werkgroep Mariniers toont 'Tamboers en Pijpers' in Oudheidkamer Hoolt'n 11 apr, 14:00