s.v. Rijssen doelman Tim Paalman hield zijn ploeg lang op de been met een aantal goede saves.
s.v. Rijssen doelman Tim Paalman hield zijn ploeg lang op de been met een aantal goede saves.

s.v. Rijssen verliest wedstrijd nipt bij Avanti Wilskracht in Enschede

Algemeen

ENSCHEDE/RIJSSEN - In de bekerwedstrijd tussen Avanti Wilskracht en s.v. Rijssen, van afgelopen zaterdag, was er vanaf het eerste fluitsignaal meteen sprake van opwinding op het veld. Na 15 minuten gespeeld te hebben, leek het erop dat Avanti het betere van het spel had. Ze drongen aanvallend aan en zochten naar openingen in de verdediging van s.v. Rijssen. 

Een cruciaal moment deed zich voor toen Avanti een vrije trap kreeg. Een strakke voorzet werd verlengd met het hoofd, maar de kopbal van de thuisploeg ketste af op de paal. Aan de andere zijde kreeg s.v. Rijssen ook een goede kans toen Mike Jansen de bal met zijn verkeerde been net voorlangs het doel van Avanti schoot. 

Na de rust hervatten beide teams de strijd en het was Avanti Wilskracht dat als eerste het net wist te vinden. Uit een hoekschop slaagden ze erin om op 1-0 voorsprong te komen. Hoewel er bij de uitploeg enige twijfel was over een buitenspel telde het doelpunt gewoon. De Rijssenaren lieten echter niet zomaar over zich heenlopen. Mike Jansen, die eerder al gevaarlijk voorlangs had geschoten, maakte de gelijkmaker met een prachtig doelpunt na een strakke pass van Frank Averesch. De stand was weer gelijk, 1-1. Maar Avanti Wilskracht liet niet lang op zich wachten en slaagde er kort daarna in om opnieuw op voorsprong te komen. De rechtsbuiten van Avanti pakte een solomoment en werd niet aangepakt door de defensie van s.v. Rijssen en scoorde zo de 2-1. In de laatste minuut van de wedstrijd leken de Rijssenaren opnieuw raak te schieten toen ze dachten dat ze via Gerben Brunnekreef de 2-2 gelijkmaker hadden gescoord. Maar helaas was de vreugde van korte duur, omdat de scheidsrechter het doelpunt afkeurde wegens vermeend buitenspel. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met een eindstand van 2-1 in het voordeel van Avanti Wilskracht. 

Het was een enerverende strijd waarin beide teams energie op de mat legden, maar Avanti trok aan het langste eind en behaalde de overwinning. Zaterdag 16 september bekeren beide ploegen verder. S.v. Rijssen speelt dan opnieuw een uitwedstrijd. Ditmaal zal de ploeg van Björn Hodes zich gereed maken voor HSC’21 uit Haaksbergen. De teams trappen om 15.00 uur af.

Afbeelding
Cursus internet voor beginners 14 uur geleden
Afbeelding
Maak het verschil voor een ander met de gebakjesactie 24 sep., 19:47
Afbeelding
Amateur schietwedstrijd bij SV Tubantia in Rijssen 24 sep., 18:38
Afbeelding
Eerste restauratieproject onthuld 24 sep., 18:09
Afbeelding
Nomineer organisatie of een jonge vrijwilliger 24 sep., 12:20
Afbeelding
Houd je hersenen actief in de Studiekring bij de bibliotheek 23 sep., 17:26
Afbeelding
Bijeenkomsten 'Goed omgaan met dementie' 23 sep., 14:06
Afbeelding
Respect voor dialect in de Fruytierschool Rijssen 23 sep., 10:48