Afbeelding

Mooi bedrag opgehaald tijdens Kerkpleinmarkt

Algemeen

RIJSSEN - Het was afgelopen zaterdag een zeer warme dag tijdens de jaarlijkse Kerkpleinmarkt op het plein voor de Schildkerk (georganiseerd door de Hervormde gemeente Rijssen). Maar dat kon de pret niet drukken. 

Er heerste een gezellige sfeer en de bezoekers konden genieten van versnaperingen bij diverse eetkramen. Zelfs oliebollen gingen bij deze warmte als zoete broodjes over de toonbank. Tevens was er onder andere een boekenkraam, bloemenkraam, lootjestafel, kledingverkoop en niet te vergeten de grote verloting met mooie prijzen. Het rommelmarktgedeelte beperkte zich tot kleingoed dat op een marktkraam past. Aan de kinderen was ook gedacht want zij konden klimmen in een heuse klimtoren. “Daar zweet je wel hard van”, knikt Jesse na de beklimming, terwijl hij het zweet van zijn voorhoofd veegt. Ook konden de kinderen eendjes vissen en op de kop van jut slaan.

Wandeltocht

Dit jaar werd als onderdeel van de Kerkpleinmarkt tevens een wandeltocht van bijna 6 km door Zuna georganiseerd voor een klein bedrag per persoon of gezin. Maar deze route was niet geschikt voor wandelwagens, buggy’s of rolstoelen. Zowel vertrek als finish vond plaats op de parkeerplaats van Nijhuis Bouw aan de Molendijk.

Mooie opbrengst

Elk jaar is de Kerkpleinmarkt bestemd voor meerdere goede doelen. De bruto opbrengst bedraagt 23.500 euro, een heel mooi bedrag. De mensen van de organisatie zijn hier heel blij mee. “Het geld gaat naar de doelen: Hometeam Bak in Thailand en de nieuwe woonlocatie van stichting de Bekke (Mauritshof) aan de Zeven Peggenweg. Ook wordt er een deel gebruikt voor een nieuw orgel in de Ark en voor het realiseren van digitale schermen in de kerkgebouwen.”

NS Station Holten
De Holtense Poort opent de deuren van Station Holten 1 uur geleden
Excelsior'31 speelt 8 maart tegen Morado CF.
Futsallers Excelsior'31 nipt ten onder tegen Sportclub Olympic 18 uur geleden
Afbeelding
Eerste kievitsei van Overijssel gevonden 20 uur geleden
Doelpuntenmakers Mike Jansen en Mark Breukink finetunen hun offensieve tactiek.
Positie in competitieklassement s.v. Rijssen verstevigd na winst 22 uur geleden
Afbeelding
Gemengd koor Cantica houdt een Paaszangavond in Holten 3 mrt, 18:26
Afbeelding
Taxatiemorgen in Stadshotel Rijssen 2 mrt, 18:07
Afbeelding
Expositie "Gli Affetti" in de Nagelhoutzaal 2 mrt, 12:48
The Clarks gaven al vele optredens in binnen- en buitenland. Op vrijdag 5 april staan zij op het podium bij Lucky!
Brommers kiek'n bie Lucky met The Clarks en Annet op 5 april 1 mrt, 20:07