Henk Wolterink (midden) geeft een rondleiding door de Stadsboerderij. Hier vertelt hij de Twentse schrijvers in de bovenzaal over de kapconstructie.
Henk Wolterink (midden) geeft een rondleiding door de Stadsboerderij. Hier vertelt hij de Twentse schrijvers in de bovenzaal over de kapconstructie.

Henk Wolterink overleden

Algemeen

ZUNA-RIJSSEN - Oud-brandweercommandant Henk Wolterink is woensdag 6 september na een kort ziekbed op 79-jarige leeftijd in zijn woonplaats Zuna overleden.  

De immer goed gehumeurde Henk Wolterink was een Rijssenaar van den bloede die weliswaar in Zuna woonde maar zeer verknocht was aan de stad Rijssen en het Rijssens dialect. 

Wolterink was een van de aannemers achter AKOR-bouwbedrijf, maar veruit de meeste mensen zullen hem kennen als brandweercommandant die ieder jaar in het nieuws kwam met een terugblik op de geboden hulp van de Rijssense vrijwillige brandweer. 

Wolterink was altijd bereid zich in te zetten voor de gemeenschap. Hij was op vele terreinen actief. Tot voor kort was hij penningmeester van het Comité Herdenkingen Rijssen en tot vorig jaar zomer bestuurslid van de Beheersstichting van het Parkgebouw.  

Daarnaast was Wolterink de trotse eigenaar van de historische Stadsboerderij in de Grotestraat. Na de succesvolle redding van dit monument, leidde hij daar graag mensen rond. Met veel gevoel voor historische bouwkundige details vertelde hij over de waarde van dit monument en het nut ervan in het hier en nu.

Een tenue van FC Twente en deelname aan het eindtoernooi zijn enkele van de te winnen prijzen.
Straathoekwerk doet mee aan de FC Twente Cup 13 uur geleden
Edwin en Marc Burggraaff van Tip Top Design. "Schuifwanden voor de berging en zwevende wandmeubels zijn op dit moment populair.”
Sterk in maken kast en schuifwand 19 uur geleden
Afbeelding
Julia Seppenwoolde wint Johan Knaap Games 800m 21 uur geleden
Mango Mobility Almelo is specialist op het gebied van mobiliteitsproducten. Ontdek het brede assortiment in de showroom.
Mango Almelo viert 12,5-jarig jubileum 23 uur geleden
Afbeelding
Meikeverrit weer een groot succes FOTO'S 24 mei, 17:49
Emmens: "Help mee om de plannen van het windpark Vletgaarsmaten af te blazen."
Verontrust over komst grote windturbines 24 mei, 16:06
Afbeelding
Kennis & Inspiratiesessie voor Ondernemers 24 mei, 15:46
Henk Nijkamp (CDA): “Wat ons betreft moeten er op deze plek helemaal geen windmolens komen! Ze staan te dicht bij woonwijk De Liesen en de nieuwbouw van scholengemeenschap De Waerdenborch.”
Nijkamp: windplan op pauze zetten? 24 mei, 13:42