Afbeelding

Maak het verschil voor een ander met de gebakjesactie

Algemeen

ENTER/WIERDEN - Met een luisterend oor en een gesprekje kunnen mensen het verschil maken voor een ander. Ga op 3 of 4 oktober met een gebakje bij een inwoner in de gemeente Wierden op bezoek die wel wat extra aandacht kan gebruiken. Stichting De Welle zorgt voor de gebakjes. Deze actie is onderdeel van de landelijke Week tegen Eenzaamheid.

Jong en oud, arm en rijk, eenzaamheid komt in het leven voor en in alle lagen van de bevolking. Vriendschappen kunnen door allerlei omstandigheden verwateren. En het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om met anderen contact te leggen of nieuwe vriendschappen te sluiten. Ook in de gemeente Wierden worstelen genoeg mensen met gevoelens van eenzaamheid.

Daarom is er van 28 september tot en met 4 oktober extra aandacht voor ontmoeten en verbinden tijdens de landelijke Week tegen Eenzaamheid. Alle inwoners van de gemeente Wierden kunnen meehelpen om juist in deze week verbinding te leggen met een ander. Het is fijn als mensen het gevoel ervaren dat er naar hen wordt omgekeken. Het mooie van geven is dat zij er zelf ook veel voor terugkrijgt: een blij gevoel, interessante ontmoetingen en wie weet mooie blijvende contacten. Een klein gebaar maar met een groot effect!

Aanmelden

Om te zorgen dat de gebakjes klaar staan, is reserveren van de gebakjes noodzakelijk. Eén reservering is goed voor twee gebakjes. Aanmelden kan tot en met 28 september via www.stichtingdewelle.nl/gebakjesactie of door te bellen met De Welle: 0546-571693 (er kan gebeld worden tussen 09.00 en 12.30 uur).

Gebakjes ophalen

De gebakjes kunnen op 3 of 4 oktober tussen 09.30 en 15.30 uur worden opgehaald, mits vooraf aangemeld. Ophalen kan bij Bakker Vos aan de Nijverdalsestraat 41 in Wierden of bij Bakker Otten aan de Dorpsstraat 106 in Enter.

Inmiddels is het fietsenrek in de Manzessteeg al weggehaald. Dit stond achter de brandtrap.
Fietsen blokkeren doorgang Manzessteeg 38 minuten geleden
Excelsior'31 en Sportclub Rijssen willen twee bestaande trainingsvelden omzetten naar kunstgras. Voor het veld van Sportclub Rijssen moet de KNVB eerst goedkeuring geven.
Twee velden omzetten naar kunstgras 14 uur geleden
Vanuit zijn luie stoel vertelt de heer Tenkink hoe hij de eerste klant in Twello werd.
Al 25 jaar genieten van Gotink Maaltijden 16 uur geleden
Afbeelding
Après-ski in Hoge Wal met Shantykoor Riessen 21 uur geleden
De voortuinen van de flexwoningen aan de Industriestraat in Holten zijn inmiddels voorzien van planten. Alles wordt klaargemaakt, zodat de eerste huurders er binnenkort kunnen gaan wonen.
Meer flexwoningen voor Holtenaren 23 uur geleden
Afbeelding
Norah Rijssen opent weer na een grote verbouwing gisteren
Ontwerp van Palazzo
Palazzo is de grootste logistieke architect van het jaar 2023 22 feb, 07:57
Nederland, Amsterdam, 16 februari 2021?Michel Krielaars, journalist?Foto: Merlijn Doomernik?Alle rechten voorbehouden / All rights reserved
Michel Krielaars vertelt over het Rusland van toen en nu 21 feb, 19:33