Statenlid van de Provincie Overijssel, Roy de Witte, reikt een van de prijzen uit aan dagbegeleiding De Bolder 2022.
Statenlid van de Provincie Overijssel, Roy de Witte, reikt een van de prijzen uit aan dagbegeleiding De Bolder 2022. Foto: Gerbert Voortman

Nomineer organisatie of een jonge vrijwilliger

Algemeen

RIJSSEN/HOLTEN - De provincie Overijssel en de verschillende Vrijwilligers(steun)punten in de provincie gaan ook dit jaar weer de jaarlijkse Overijsselse Vrijwilligers Prijs (OVP) uitreiken. Via Vorsa organiseert de verkiezing voor de gemeente Rijssen-Holten.

In iedere deelnemende gemeente worden drie vrijwilligers en/of organisaties in het zonnetje gezet. De prijzen worden, net als in 2022, uitgereikt door een statenlid van de provincie Overijssel. 

Dit jaar worden er twee organisaties of verenigingen in het zonnetje gezet. Daarnaast wordt ook een jonge vrijwilliger in de spotlights gezet.

Organisaties en verenigingen

Vrijwilligers maken een keuze om zich voor een bepaalde organisatie of vereniging in te zetten. Uit betrokkenheid voor de missie van een organisatie. Om zich als vrijwilliger in te zetten voor de samenleving. Of om betrokken te zijn bij een groep, om zich ergens onderdeel van te voelen. Wat de reden ook is, de organisatie waar vrijwilligers zich voor inzetten, verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Maar ook inwoners die gebruik maken van de diensten van een vrijwilligersorganisatie, kunnen een organisatie nomineren. Regelmatig gaat het om diensten die het persoonlijke leven raken. Ook hart hebben voor de missie van een organisatie, is reden genoeg om waardering uit te spreken voor het werk wat door vrijwilligersorganisaties gedaan wordt.

Jonge vrijwilliger

Ook steeds meer jongeren weten de weg te vinden naar vrijwilligerswerk. Denk aan inzet bij de sportvereniging, bij de scouting, bij het bijhouden van sociale media van een vereniging, et cetera. De provincie vindt het belangrijk te laten zien dat ook jonge vrijwilligers actief zijn en op deze wijze een bijdrage leveren aan de samenleving. Daarom wordt er, naast twee organisaties, ook aan een jonge vrijwilliger de prijs uitgereikt.

Nomineren

Uit alle genomineerde organisaties/verenigingen en jongeren zal de jury twee organisaties/verenigingen en een jongere vrijwilliger kiezen die als winnaar voorgedragen worden bij de Provincie Overijssel. De prijzen worden vervolgens uitgereikt tijdens een bijeenkomst in onze gemeente.

Het nomineren kan tot uiterlijk woensdag 4 oktober bij Via Vorsa. Online kan de nominatie doorgegeven worden via: www.viaviewelzijn.nl/ovp.
Voor meer informatie over de Overijsselse Vrijwilligers Prijs kan er contact opgenomen worden met Via Vorsa via 0548 36 27 55 of info@viavorsa.nl

Afbeelding
Jaarlijkse kerstmarkt bij de Mensingboerderij 13 uur geleden
Afbeelding
Koor Jong van Hart geeft twee concerten 19 uur geleden
Afbeelding
Aan de wandel na de kerstdagen 22 uur geleden
Afbeelding
'Op een dag lees ik voor uit mijn eigen boek' 8 dec., 19:52
Afbeelding
s.v. Rijssen boekt in eigen huis zege op Hardenberg '85 8 dec., 17:52
Afbeelding
Rotaryclub zamelt 7000 euro in voor 't Leijerweerd 8 dec., 11:51
Afbeelding
Adventszangavond 8 dec., 10:02
Afbeelding
Holtens station weer bij de tijd 8 dec., 07:56