Het grafbord in de oude staat.
Het grafbord in de oude staat.

Eerste restauratieproject onthuld

Algemeen

ENTER/WIERDEN - De stichting Historische Begraafplaatsen Wierden-Enter is in 2021 met haar werkzaamheden begonnen op de begraafplaats aan de Appelhofstraat 26 in Wierden en de algemene begraafplaats aan de Julianastraat in Enter.

Er is elke laatste zaterdag van de maand schoongemaakt op de begraafplaats. Meerdere grafmonumenten zijn zichtbaar gemaakt door te snoeien, onkruid te wieden, heesters in te korten en blad te ruimen. Vijftien vrijwilligers hebben meegewerkt aan deze activiteiten.

In het werkplan van de stichting is aangegeven dat ze ook willen beginnen met kleine restauraties van grafmonumenten. Het eerste is gereed. In de afgelopen maanden hebben Hans Timmerman en Theo Pigge het laatste nog resterende houten grafbord op de Appelhof gerestaureerd. Houten onderdelen zijn vervangen en weer in de verf gezet en de letters zijn geschilderd. De restauratie van dit bord is een voorbeeld van de wijze waarop de stichting de komende jaren stap voor stap naast regulier onderhoud ook restauratiewerk wil oppakken.

Zaterdag 30 september om 11.00 uur zullen familieleden, nabestaanden en medewerkers van de stichting het grafbord onthullen. Belangstellenden zijn uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Er wordt verzameld bij de ingangspoort van de begraafplaats aan de Appelhof.

Afbeelding
Jaarlijkse kerstmarkt bij de Mensingboerderij 12 uur geleden
Afbeelding
Koor Jong van Hart geeft twee concerten 18 uur geleden
Afbeelding
Aan de wandel na de kerstdagen 21 uur geleden
Afbeelding
'Op een dag lees ik voor uit mijn eigen boek' 8 dec., 19:52
Afbeelding
s.v. Rijssen boekt in eigen huis zege op Hardenberg '85 8 dec., 17:52
Afbeelding
Rotaryclub zamelt 7000 euro in voor 't Leijerweerd 8 dec., 11:51
Afbeelding
Adventszangavond 8 dec., 10:02
Afbeelding
Holtens station weer bij de tijd 8 dec., 07:56