De manege in Enter houdt op zaterdag 18 november een open dag van 10.00 tot 13.00 uur.
De manege in Enter houdt op zaterdag 18 november een open dag van 10.00 tot 13.00 uur.

Dagbesteding en paardrijden voor gehandicapten bij ‘t Leijerweerd

Algemeen

ENTER - Stichting Paardrijden voor Gehandicapten ’t Leijerweerd in Enter houdt zaterdag 18 november een open dag. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen bij het paardrijden voor gehandicapten en ook bij de dagbesteding. 

“Het is de bedoeling dat de bezoekers kennis kunnen maken met de stichting en een indruk krijgen van de activiteiten rond mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking”, vertelt Herman ter Harmsel, voorzitter van de stichting. “Er wordt geen wachtlijst gehanteerd dus nieuwe aanmeldingen van ruiters en deelnemers aan de dagbesteding zijn welkom.”

Paardrijden voor mensen, jong en ouder, met een lichamelijke of psychische beperking wordt in kleine groepjes aangeboden. Ter Harmsel: “Onze begeleiders zijn deskundig. We hebben de beschikking over eigen paarden die hiervoor uitermate geschikt zijn. Onze begeleiders zijn deskundig en als het nodig is kunnen zadels en beugels aangepast worden en er is een lift.” 

Dagbesteding

Manege ’t Leijerweerd biedt inmiddels 15 jaar kleinschalige dagbesteding aan. Daarbij wordt rekening gehouden met de mogelijkheden en talenten van de deelnemers. Een van de activiteiten is het verzorgen van de paarden. “Stallen aanvegen, het onderhouden van zadels en hoofdstellen, maar ook het werken in de tuin. Deelnemers die het leuk vinden rijden paard of we maken met z’n allen een ritje in de koets.” Daarnaast zijn er allerlei creatieve activiteiten. Dat kan van alles zijn: “We stimuleren de deelnemers om voor het bakken zelf een lijstje met benodigdheden te maken. Daarna gaan ze met hun begeleider naar de supermarkt om die boodschappen te doen”, vertelt Ter Harmsel. 

Vrijwilligers

Bij ‘t Leijerweerd zijn rond de twintig vrijwilligers actief. Meer vrijwilligers zijn welkom. “We zoeken vrijwilligers die deelnemers begeleiden bij het paardrijden, met name tijdens de meelooplessen op de zaterdagochtend. Daarnaast voor het onderhoud van de paarden, de stallen en de manege. Tijdens het open huis kunnen belangstellenden geïnformeerd worden over die werkzaamheden en kijken of dat iets voor hen is.”

Open dag

Belangstellenden zijn zaterdag 18 november welkom van 10.00 tot 13.00 uur op de manege aan de Wierdenseweg 31 in Enter. Meer informatie: 0547- 382561, e-mail: info@leijerweerd.nl.

Afbeelding
Jaarlijkse kerstmarkt bij de Mensingboerderij 11 uur geleden
Afbeelding
Koor Jong van Hart geeft twee concerten 17 uur geleden
Afbeelding
Aan de wandel na de kerstdagen 21 uur geleden
Afbeelding
'Op een dag lees ik voor uit mijn eigen boek' 8 dec., 19:52
Afbeelding
s.v. Rijssen boekt in eigen huis zege op Hardenberg '85 8 dec., 17:52
Afbeelding
Rotaryclub zamelt 7000 euro in voor 't Leijerweerd 8 dec., 11:51
Afbeelding
Adventszangavond 8 dec., 10:02
Afbeelding
Holtens station weer bij de tijd 8 dec., 07:56