Groot Dictee Rijssen-Holten van 2022.
Groot Dictee Rijssen-Holten van 2022.

Burgemeester Jurgen van Houdt leest dit jaar Groot Dictee voor

Algemeen

RIJSSEN - Burgemeester Jurgen van Houdt neemt dinsdag 12 december ook het stokje over van burgemeester Hofland als het gaat om het voorlezen van het inmiddels traditionele Groot Dictee Rijssen-Holten. Deze keer wordt het dictee gehouden in de Bibliotheek Rijssen. Wie mee wil doen kan zich nu aanmelden via de agenda op de website van de Bibliotheek.

Margreet Koster van Communicatieschakel verzorgt de tekst. Met vele jaren ervaring in het schrijven van het dictee staat zij garant voor een pittige, maar behapbare, tekst over een thema dat de gemoederen flink bezighoudt: AI/ChatGPT.
“We maken het de deelnemers niet al te moeilijk, omdat we gebruikmaken van een invuldictee”, aldus de organisatie. “Je krijgt geen last van schrijfkramp en het nakijken gaat lekker vlot.”
Na een zorgvuldige nakijkprocedure, en als het nodig is een besliswedstrijd (barrage), gaat de winnaar met een mooie prijs en Eeuwige Roem naar huis. Een barrage, met extra moeilijke woorden hoeft gelukkig niet vaak ingezet te worden, want het is behoorlijk zenuwslopend.
Wie vast wat wil oefenen doet er goed aan om het Groot Dictee te volgen op Facebook en Instagram (www.facebook.com/grootdicteerijssenholten, www.instagram.com/grootdicteerijssenholten).

Afbeelding
Jaarlijkse kerstmarkt bij de Mensingboerderij 12 uur geleden
Afbeelding
Koor Jong van Hart geeft twee concerten 18 uur geleden
Afbeelding
Aan de wandel na de kerstdagen 22 uur geleden
Afbeelding
'Op een dag lees ik voor uit mijn eigen boek' 8 dec., 19:52
Afbeelding
s.v. Rijssen boekt in eigen huis zege op Hardenberg '85 8 dec., 17:52
Afbeelding
Rotaryclub zamelt 7000 euro in voor 't Leijerweerd 8 dec., 11:51
Afbeelding
Adventszangavond 8 dec., 10:02
Afbeelding
Holtens station weer bij de tijd 8 dec., 07:56