Bram Lier speelde op de linksback positie en liet zich met goede dribbels en ingrepen van zijn beste kant zien.
Bram Lier speelde op de linksback positie en liet zich met goede dribbels en ingrepen van zijn beste kant zien.

SP Daarle - s.v. Rijssen 2-4: s.v. Rijssen te sterk voor Daarle

Algemeen

RIJSSEN/DAARLE - Zaterdag 11 november begaf s.v. Rijssen zich naar het strijdtoneel van SP Daarle voor een cruciale uitwedstrijd, die werd afgetrapt om 14.30 uur. 

De aftrap bracht meteen opschudding, slechts 35 seconden ver in het spel. Frank Averesch zette bijna de 0-1 op het scorebord. Mike Jansen glipte langs de doelman, maar zijn teruglegger miste het doel.  

In de 8e minuut juichte de thuisploeg voor een doelpunt, maar de vreugde werd snel getemperd door de arbitrage die het doelpunt afkeurde wegens buitenspel bij de rebound. De 28e minuut bracht een keerpunt. Een vrije trap in het midden van het veld na een overtreding op Jesse Beltman werd benut door Frank Averesch, die de score opende. 

In de 39e minuut vergrootte Mike Jansen de voorsprong tot 0-2 na uitstekend druk zetten van Jesse Beltman. Nog voor het rustsignaal kroop s.v. Rijssen met drie man richting het vijandelijke doel, maar de kans werd niet benut, een misser die de derde treffer had moeten zijn. Deze derde treffer kwam er alsnog voor rust. In de blessuretijd kopte een verdediger van SP Daarle de bal met hoge snelheid in eigen doel en zo stond het bij rust 0-3 in het voordeel van de Rijssenaren. 

In de tweede helft werd de geblesseerde Pawel Piskorz vervangen door René Koezen. In de 51e minuut maakte Wilco Hoevink bijna de 0-4, maar zijn volley werd knap gered door de doelman. 

In de 57e minuut vergrootte Wilco Hoevink de voorsprong tot 0-4 met een stift over de keeper vanaf de linkerzijde. De 60e minuut zag de wissel van geblesseerde Frank Averesch voor Gerwin Hendrikse. In de 62e minuut wist SP Daarle de stand te verkleinen tot 1-4 na een ongelukkige terugspeelbal, waarbij de spits het schot in de rebound benutte. 

Ondanks de tegendoelpunten behield s.v. Rijssen de voorsprong. Het domineerde maar toch werd het 2-4 na balverlies op de middenlijn en een scherpe aanval van Daarle. Door goede ingrepen van onder andere invaller Jesse Embsen en de rest van de defensie bleef de stand 2-4, ondanks een spannende blessuretijd.

Zaterdag 18 november wacht een thuiswedstrijd tegen de koploper, v.v. Marienberg. De wedstrijd start om 14.30 uur.

Afbeelding
Jaarlijkse kerstmarkt bij de Mensingboerderij 12 uur geleden
Afbeelding
Koor Jong van Hart geeft twee concerten 18 uur geleden
Afbeelding
Aan de wandel na de kerstdagen 22 uur geleden
Afbeelding
'Op een dag lees ik voor uit mijn eigen boek' 8 dec., 19:52
Afbeelding
s.v. Rijssen boekt in eigen huis zege op Hardenberg '85 8 dec., 17:52
Afbeelding
Rotaryclub zamelt 7000 euro in voor 't Leijerweerd 8 dec., 11:51
Afbeelding
Adventszangavond 8 dec., 10:02
Afbeelding
Holtens station weer bij de tijd 8 dec., 07:56