Ben Prins en Kees Verwoert. “Iedere politieke partij is hier welkom.” Zaterdag komen Bert Tijhof, André Scheppink, Isa Kahraman en Hanneke Steen langs. En onder andere Caroline van der Plas aan de telefoon.
Ben Prins en Kees Verwoert. “Iedere politieke partij is hier welkom.” Zaterdag komen Bert Tijhof, André Scheppink, Isa Kahraman en Hanneke Steen langs. En onder andere Caroline van der Plas aan de telefoon. Foto: Peter Bulthuis

Radio 350 besteedt veel aandacht aan landelijke verkiezingen

Algemeen

RIJSSEN - “Politiek heb ik van huis uit meegekregen”, benadrukt Kees Verwoert. “Mijn vader en broers stemden altijd op de SGP.” Hij presenteert op Radio 350 onder meer Vandaag Lokaal Weekend. “Het is een uit de hand gelopen hobby!” 

Deze weken staat het programma helemaal in teken van de landelijke verkiezingen. Hijzelf blijkt voornamelijk een zwevende kiezer te zijn. “Ik stem eigenlijk nooit op dezelfde partij. Ook nu zou ik nog niet weten waarop ik moet stemmen.” 

Er worden diverse politieke kopstukken uitgenodigd voor een interview. “Zo heb ik JA21 en 50-plus aan de lijn gehad. En daarnaast Wybren van Haga.” Bij die laatste ging het bijna mis. “Ik kreeg hem eerst niet te pakken, maar vijf minuten voor het einde van de uitzending belde hij toch ineens.” Dat was improviseren om toch nog snel wat vragen te kunnen stellen. Verder zat wethouder René de Koff in de studio om te praten over de begrotingsvergadering. 

Kees kwam in het begin van de coronacrisis binnen bij Radio 350. “Ze zochten een technicus voor het programma met klassieke muziek.” Dat leek hem wel wat. En soms kreeg hij ook de microfoon onder zijn neus om wat te zeggen. 

Collega Henk van de Maat kwam te overlijden. Naast sport hield Henk zich bezig met de politiek. Kees vulde het politieke gat op tijdens Vandaag Lokaal Weekend, zaterdags tussen 10.00 en 12.00 uur. Een programma met actualiteiten en uiteraard het laatste nieuws uit het gemeentehuis. 

Ook presenteert hij op die dag tussen 18.00 en 20.00 uur het programma In de schijnwerpers, waarbij artiesten worden uitgelicht. “En donderdagsavonds schuif ik eens in de twee weken aan bij Wim Jansen. Daar praten we over allerlei zaken en juist nu over de politiek.”

Normaal komen voor het politieke programma wethouders en raadsleden langs, deze weken is hij vooral druk met de landelijke verkiezingen. Kees weet zelfs kopstukken als Caroline van der Plas, Wybren van Haga aan hun jas te trekken om hun zegje te doen. “Zij komen telefonisch in de uitzending”, geeft hij aan. “In de studio nodig ik lokale politici uit.” Zoals Bert Tijhof, Isa Kahraman en André Scheppink. Ook te vinden op de kandidatenlijsten. 

“Iedere politieke partij is hier welkom”, benadrukt de presentator. “Van tevoren pluis ik alles uit om genoeg vragen te hebben. Daarna krijg ik het programma makkelijk vol.”

Bestuurslid Ben Prins vult hem aan: “Zo is de nieuwe burgemeester Jurgen van Houdt al een keer langs geweest. En elke keer na de raadsvergadering komt een raadslid vertellen over wat er is besloten.” Kees: “Mijn dochter deed bij de komst van de burgemeester de techniek.” De interesse in het radio maken slaat over naar andere gezinsleden. Zo is komende zaterdag zijn vrouw aanwezig in de studio.

“Dan krijg ik Edson Olf van Bij1 in de uitzending. Maar ook Caroline van der Plas van BBB. Om tien uur komen Bert Tijhof (CU), André Scheppink (SGP), Isa Kahraman (NSC) en Hanneke Steen (CDA). Om elf uur heb ik Hans Boerwinkel van de SP aan de lijn en om half twaalf Mohammed Mohandis van PvdA/ GroenLinks”, weet Kees. “Ik ben druk aan het uitnodigen geweest. Soms krijg je wel een reactie en soms ook niet. Of je komt op een wachtlijst te staan.”

Gewoonlijk zit het programma vol met lokaal nieuws en lokale politiek. “Maar in deze tijd is het ook wel leuk om de landelijke verkiezingen te belichten.” En de volgende staat al op de planning: “In het voorjaar gaan we bezig met de Europese verkiezingen. Daar heb ik al een aantal mensen voor benaderd.”

Hieruit blijkt wel de passie voor politiek. “De raadsvergaderingen volg ik allemaal. Het liefst ga ik er ook naartoe. Maar dat lukt niet altijd, omdat ik in twee ploegen werk.”

Ben: “Dat is ook de grondslag van Radio 350. De vrijwilligers die allemaal iets doen op hun gebied waar zij goed in zijn.” Kees: “Je moet het ook echt leuk vinden.” 

Ben: “Het moet meer bekend worden dat je in je woonplaats een lokaal omroepstation hebt, dat van alle markten thuis is. Dat op een breed gebied kan entertainen en informatie verstrekken.” Sport bijvoorbeeld. “Wanneer je er zaterdags zelf niet naartoe kunt, is het mogelijk om je via Radio 350 op de hoogte te houden. Natuurlijk kun je op je telefoon de uitslagen bekijken. Maar het is veel interessanter wanneer je een man langs de lijn hebt staan die verslag doet.”

Kijk op radio350.nl of draai de radio op 92,3 Mhz en luister mee. Ook via de kabel.

Afbeelding
Jaarlijkse kerstmarkt bij de Mensingboerderij 12 uur geleden
Afbeelding
Koor Jong van Hart geeft twee concerten 18 uur geleden
Afbeelding
Aan de wandel na de kerstdagen 22 uur geleden
Afbeelding
'Op een dag lees ik voor uit mijn eigen boek' 8 dec., 19:52
Afbeelding
s.v. Rijssen boekt in eigen huis zege op Hardenberg '85 8 dec., 17:52
Afbeelding
Rotaryclub zamelt 7000 euro in voor 't Leijerweerd 8 dec., 11:51
Afbeelding
Adventszangavond 8 dec., 10:02
Afbeelding
Holtens station weer bij de tijd 8 dec., 07:56