Afbeelding

Staanplaatsen bij het Jong Talentconcert in de Brusselzaal

Algemeen

RIJSSEN -De Brusselzaal van het Rijssense gemeentehuis was zaterdag 25 november te klein om alle bezoekers aan het Jong Talentconcert een zitplaats te bieden. Verschillende belangstellenden moesten genoegen nemen met een staanplaats. Twaalf jeugdige Rijssenaren (de jongste nog maar 7 jaar oud!) brachten een gevarieerd programma ten gehore, met muziek voor piano, orgel, cello en blokfluit.

In zijn openingswoord vertelde stadsorganist Dick Sanderman dat de Stichting Stadsmuziek Rijssen regelmatig een podium biedt aan jonge talenten. Dat begon al zo’n 45 jaar geleden, toen het stadhuisorgel net was geplaatst en veel jongeren graag eens op dat nieuwe orgel wilden spelen. Later zijn ook avondconcerten gehouden, onder meer met ensembles van muziekvereniging Wilhelmina en van de Rijssense Muziekschool. 

Het Jong Talentconcert werd verzorgd door leerlingen van de Muziekschool en van twee privépraktijken. Op het programma stonden onder meer koraalbewerkingen van Bach, Buxtehude en Reger, een wals van Chopin, blokfluitmuziek van Cormier en van een anonieme Engelse componist, en Amazing Grace op cello. De jonge muzikanten werden door het publiek beloond met een gul applaus. Als blijk van waardering voor hun medewerking kregen ze van de Stichting Stadsmuziek Rijssen allemaal een geschenkenbon overhandigd.

Namens het gemeentebestuur kwam wethouder René de Koff luisteren. Hij stak zijn bewondering voor de muzikale prestaties én voor de overweldigende belangstelling niet onder stoelen of banken. Het Jong Talentconcert lijkt voor herhaling vatbaar en zou weleens een vast onderdeel van de concertserie in de Brusselzaal kunnen worden.

Afbeelding
De jonge muzikanten werden door het publiek beloond met een gul applaus.
Afbeelding
Afbeelding
Inmiddels is het fietsenrek in de Manzessteeg al weggehaald. Dit stond achter de brandtrap.
Fietsen blokkeren doorgang Manzessteeg 1 uur geleden
Excelsior'31 en Sportclub Rijssen willen twee bestaande trainingsvelden omzetten naar kunstgras. Voor het veld van Sportclub Rijssen moet de KNVB eerst goedkeuring geven.
Twee velden omzetten naar kunstgras 16 uur geleden
Vanuit zijn luie stoel vertelt de heer Tenkink hoe hij de eerste klant in Twello werd.
Al 25 jaar genieten van Gotink Maaltijden 18 uur geleden
Afbeelding
Après-ski in Hoge Wal met Shantykoor Riessen 22 uur geleden
De voortuinen van de flexwoningen aan de Industriestraat in Holten zijn inmiddels voorzien van planten. Alles wordt klaargemaakt, zodat de eerste huurders er binnenkort kunnen gaan wonen.
Meer flexwoningen voor Holtenaren gisteren
Afbeelding
Norah Rijssen opent weer na een grote verbouwing 22 feb, 10:19
Ontwerp van Palazzo
Palazzo is de grootste logistieke architect van het jaar 2023 22 feb, 07:57
Nederland, Amsterdam, 16 februari 2021?Michel Krielaars, journalist?Foto: Merlijn Doomernik?Alle rechten voorbehouden / All rights reserved
Michel Krielaars vertelt over het Rusland van toen en nu 21 feb, 19:33