Jong en oud kan van 15 december tot en met 6 januari schaatsen in het winkelcentrum van Rijssen.
Jong en oud kan van 15 december tot en met 6 januari schaatsen in het winkelcentrum van Rijssen.

Winterse gezelligheid in hartje Rijssen

Algemeen

RIJSSEN - Tussen de sfeervolle kersthuisjes even lekker knus je handen opwarmen met een kop dampende chocolademelk of glühwein. En wie het daarna nog koud heeft, bindt de schaatsen onder om te zwieren over de ijsbaan. Dit winterse plaatje is van vrijdag 15 december tot en met 6 januari te vinden op het Schild in Rijssen. Vóór de nieuwe winkels van Bakker Nollen, DA en Street One. 

Was de ijsbaan in 2019 nog op de Hoge Wal te vinden; nu is ervoor gekozen deze te verplaatsen. “Het is een hele mooie locatie, hartje centrum”, vertelt Hendri Markvoort van 01events over de verhuizing. Hij organiseert het evenement op initiatief van ondernemersvereniging HABI/Winkelen in Rijssen in samenwerking met de Schaats- en Skeelervereniging Rijssen. 

Midden in centrum

Er is nog gekeken om het op het Europaplein te houden. “Daar is het wel ruimer, maar ligt meer afgelegen”, geeft Hendri aan. “Nu komt het middenin het centrum, waar veel publiek langskomt. Zo met de kerk op de achtergrond wordt het een heel mooi winters plaatje.”
Het Brodshoes en De Markies zorgen voor de catering. Hendri: “De kersthuisjes maken het winterse plaatje helemaal af.”

Geen overkapping

De ijsbaan bestaat uit echt ijs en wordt ruim 300 vierkante meter groot. “Er komt geen overkapping”, benadrukt de organisator. Doordat een boom in de weg staat, is een tent niet mogelijk. “Het zorgt wel voor een open karakter. De sfeervolle verlichting, echt ijs, kerstbomen en kersthuisjes zorgen voor winterse gezelligheid.” Er is wel één nadeel. “Maar we hopen op droog weer.”
Je hoeft er overigens niet alleen rondjes te schaatsen. Er worden namelijk diverse activiteiten gehouden. Zo is er ‘s ochtends schaatsen voor de allerkleinsten. Ook staan er Ice Games en curlingwedstrijden op het programma. En op enkele avonden kunnen muziekliefhebbers terecht tijdens de skihutavond met zanger en de silent disco.
“Schoolkinderen komen ‘s ochtends langs om te schaatsen. Daarnaast zijn er momenten voor sponsoren of is de schaatsbaan afgehuurd.” Hierdoor is de baan niet altijd beschikbaar voor het publiek. Houd het programma op www.winkeleninrijssen.nl in de gaten of kom gewoon even langslopen.
Voor wie eigen schaatsen meeneemt, betaalt 3,50 euro entree en met schaatsen erbij kost het 5 euro. Hendri: “Je kunt dan net zo lang schaatsen als je zelf wilt.” Totdat je de baan verlaat. Wil je later op de dag weer schaatsen, dan moet je uiteraard opnieuw een kaartje kopen. “Of koop een tienrittenkaart.”

Het evenement is mogelijk gemaakt door Ondernemersvereniging HABI/Winkelen In Rijssen en vele bedrijven, waaronder hoofdpartner Reggeborgh, Op je best Rijssen, Rabobank, Datavisual en nog veel meer partners.

Excelsior'31 en Sportclub Rijssen willen twee bestaande trainingsvelden omzetten naar kunstgras. Voor het veld van Sportclub Rijssen moet de KNVB eerst goedkeuring geven.
Twee velden omzetten naar kunstgras 14 uur geleden
Vanuit zijn luie stoel vertelt de heer Tenkink hoe hij de eerste klant in Twello werd.
Al 25 jaar genieten van Gotink Maaltijden 16 uur geleden
Afbeelding
Après-ski in Hoge Wal met Shantykoor Riessen 20 uur geleden
De voortuinen van de flexwoningen aan de Industriestraat in Holten zijn inmiddels voorzien van planten. Alles wordt klaargemaakt, zodat de eerste huurders er binnenkort kunnen gaan wonen.
Meer flexwoningen voor Holtenaren 22 uur geleden
Afbeelding
Norah Rijssen opent weer na een grote verbouwing 23 uur geleden
Ontwerp van Palazzo
Palazzo is de grootste logistieke architect van het jaar 2023 22 feb, 07:57
Nederland, Amsterdam, 16 februari 2021?Michel Krielaars, journalist?Foto: Merlijn Doomernik?Alle rechten voorbehouden / All rights reserved
Michel Krielaars vertelt over het Rusland van toen en nu 21 feb, 19:33
Afbeelding
Focussen op wat nog wél kan 21 feb, 17:25