Afbeelding

Jaarlijkse kerstmarkt bij de Mensingboerderij

Algemeen

RIJSSEN - Bij de Mensingboerderij aan de Keizersdijk 57 in Rijssen wordt op woensdag 13 december van 13.30 tot 17.30 uur weer een kerstmarkt gehouden. Iedereen is van harte welkom.

De diverse ruimtes worden sfeervol ingericht met kraampjes en er is van alles te koop aan kerstartikelen die door de cliënten van de dagbesteding zelf gemaakt zijn. “We zijn alweer druk bezig om leuke dingen te maken”, meent begeleider Mariska Keppelink. Er is van alles te koop. Van kerstkransen tot kerstboompjes, kaarsenstandaards met kaarsen en andere kerstversieringen. Daarnaast natuurlijk ook versnaperingen zoals oliebollen, chocolademelk en koffie en thee van het huis. Tevens vindt er een verloting plaats met prijzen die lokale ondernemers gesponsord hebben. 

De opbrengst van de kerstmarkt is altijd bestemd voor het jaarlijkse uitje voor de cliënten van De Mensingboerderij, onderdeel van Philadelphia (dagbesteding, leren en werken). Er is tevens een (neven)locatie gevestigd bij Het Overveen. Van deze locatie zijn ook mensen aanwezig, evenals van Twente Uniek uit Nijverdal. De koekenbakkerij uit Nijverdal verkoopt oliebollen en heerlijke koeken. Ook worden er heerlijke warme wafels verkocht. “Deze zomer zijn we een dag naar Elburg geweest en hebben we onder andere een boottocht gemaakt. Dat was een hele mooie dag en iedereen geniet altijd enorm van dit soort uitjes”, vertelt Keppelink. Aan de grote tafel zitten René, Gerry en Getti. Zij zijn druk in de weer met het maken van kerststukjes. “Als je dat mooi aan de gang hebt, ga je er ook steeds mee verder”, oppert René.

Cliënten bezoeken de Mensingboerderij, verdeeld over diverse dagdelen. Keppelink: “Er zijn mensen die hier door de week elke dag komen maar ook mensen die alleen ochtenden aanwezig zijn. Dat is per persoon verschillend. Momenteel is iedereen die een dagbestedingsindicatie krijgt, hier van harte welkom om eens te kijken wat we allemaal doen en of ze het hier prettig vinden. Op deze plek denken we graag in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Hier krijgt een ieder de ruimte om zijn/haar talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Daarna worden er werkzaamheden gezocht die past en men biedt structuur.” Voor meer informatie: e-mail: DIST.Team.Mensingboerderij@philadelphia.nl of www.twente-uniek.nl

Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 1 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 15 uur geleden
Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.
S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd 17 uur geleden
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 21 uur geleden
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje 22 uur geleden
Arco Hofland en Jurgen van Houdt onthulden het nieuwe beeld op plein Tusveld. Arco hoopt met het beeld mensen te raken en een signaal af te geven.
Nieuw beeld in Rijssen benadrukt: 'Het is 5 voor 12!' VIDEO 12 apr, 18:21
Mariniers met tamboers voorop lopen over het toepad de kazerne binnen.
Werkgroep Mariniers toont 'Tamboers en Pijpers' in Oudheidkamer Hoolt'n 11 apr, 14:00
Afbeelding
Kuier'n door het Hart van Holten 11 apr, 12:07