Afbeelding

Jaarlijkse kerstmarkt bij de Mensingboerderij

Algemeen

RIJSSEN - Bij de Mensingboerderij aan de Keizersdijk 57 in Rijssen wordt op woensdag 13 december van 13.30 tot 17.30 uur weer een kerstmarkt gehouden. Iedereen is van harte welkom.

De diverse ruimtes worden sfeervol ingericht met kraampjes en er is van alles te koop aan kerstartikelen die door de cliënten van de dagbesteding zelf gemaakt zijn. “We zijn alweer druk bezig om leuke dingen te maken”, meent begeleider Mariska Keppelink. Er is van alles te koop. Van kerstkransen tot kerstboompjes, kaarsenstandaards met kaarsen en andere kerstversieringen. Daarnaast natuurlijk ook versnaperingen zoals oliebollen, chocolademelk en koffie en thee van het huis. Tevens vindt er een verloting plaats met prijzen die lokale ondernemers gesponsord hebben. 

De opbrengst van de kerstmarkt is altijd bestemd voor het jaarlijkse uitje voor de cliënten van De Mensingboerderij, onderdeel van Philadelphia (dagbesteding, leren en werken). Er is tevens een (neven)locatie gevestigd bij Het Overveen. Van deze locatie zijn ook mensen aanwezig, evenals van Twente Uniek uit Nijverdal. De koekenbakkerij uit Nijverdal verkoopt oliebollen en heerlijke koeken. Ook worden er heerlijke warme wafels verkocht. “Deze zomer zijn we een dag naar Elburg geweest en hebben we onder andere een boottocht gemaakt. Dat was een hele mooie dag en iedereen geniet altijd enorm van dit soort uitjes”, vertelt Keppelink. Aan de grote tafel zitten René, Gerry en Getti. Zij zijn druk in de weer met het maken van kerststukjes. “Als je dat mooi aan de gang hebt, ga je er ook steeds mee verder”, oppert René.

Cliënten bezoeken de Mensingboerderij, verdeeld over diverse dagdelen. Keppelink: “Er zijn mensen die hier door de week elke dag komen maar ook mensen die alleen ochtenden aanwezig zijn. Dat is per persoon verschillend. Momenteel is iedereen die een dagbestedingsindicatie krijgt, hier van harte welkom om eens te kijken wat we allemaal doen en of ze het hier prettig vinden. Op deze plek denken we graag in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Hier krijgt een ieder de ruimte om zijn/haar talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Daarna worden er werkzaamheden gezocht die past en men biedt structuur.” Voor meer informatie: e-mail: DIST.Team.Mensingboerderij@philadelphia.nl of www.twente-uniek.nl

Inmiddels is het fietsenrek in de Manzessteeg al weggehaald. Dit stond achter de brandtrap.
Fietsen blokkeren doorgang Manzessteeg 1 uur geleden
Excelsior'31 en Sportclub Rijssen willen twee bestaande trainingsvelden omzetten naar kunstgras. Voor het veld van Sportclub Rijssen moet de KNVB eerst goedkeuring geven.
Twee velden omzetten naar kunstgras 15 uur geleden
Vanuit zijn luie stoel vertelt de heer Tenkink hoe hij de eerste klant in Twello werd.
Al 25 jaar genieten van Gotink Maaltijden 17 uur geleden
Afbeelding
Après-ski in Hoge Wal met Shantykoor Riessen 21 uur geleden
De voortuinen van de flexwoningen aan de Industriestraat in Holten zijn inmiddels voorzien van planten. Alles wordt klaargemaakt, zodat de eerste huurders er binnenkort kunnen gaan wonen.
Meer flexwoningen voor Holtenaren 23 uur geleden
Afbeelding
Norah Rijssen opent weer na een grote verbouwing gisteren
Ontwerp van Palazzo
Palazzo is de grootste logistieke architect van het jaar 2023 22 feb, 07:57
Nederland, Amsterdam, 16 februari 2021?Michel Krielaars, journalist?Foto: Merlijn Doomernik?Alle rechten voorbehouden / All rights reserved
Michel Krielaars vertelt over het Rusland van toen en nu 21 feb, 19:33