Afbeelding

Rotaryclub zamelt 7000 euro in voor ‘t Leijerweerd

Algemeen

ENTER/WIERDEN - Rotaryclub Wierden overhandigde op woensdag 29 november bijna 7.000 euro aan manege SPG ‘t Leijerweerd in Enter. “Wij hebben ‘t Leijerweerd gekozen omdat we een lokaal doel willen steunen en dit is een mooi doel, namelijk het paardrijden voor mensen met een beperking”, meent Alice van Iersel van Rotaryclub Wierden. 

Het bedrag werd ingezameld tijdens een veiling met diner op zondag 15 oktober bij Bistro De Kruidentuin. Er werden onder andere schilderijen, beelden en diverse diensten geveild. Tevens vond er een grote loterij plaats. De ervaren veilingmeester Margriet van Seumeren werd ondersteund door theatermaker en acteur Laurens ten Den. 

Bij manege SPG ‘t Leijerweerd zijn ze blij met dit mooie bedrag. “Hier kunnen wij veel mooie dingen mee doen op de manege”, meent bestuurslid Herman ter Harmsel. Bij ons rijden ruiters van alle leeftijden die graag willen paardrijden maar die extra aanpassingen en/of begeleiding nodig hebben. Deze ruiters hebben zowel lichamelijk als psychisch baat bij het rijden op en omgaan met paarden. Zij rijden onder de deskundige leiding van gediplomeerde instructrices. Tevens biedt men bij manege ‘t Leijerweerd dagbesteding aan. Een van de instructrices vertelt: “We hebben hier ook veel (onmisbare) vrijwilligers die ons helpen met de begeleiding van onze ruiters op het paard. Onze paarden zijn hiervoor uitermate geschikt en indien nodig hebben wij aanpassingen aan zadels, beugels, een tillift en veilig materiaal. De sfeer is hier altijd fijn en ongedwongen. Bij de dagbesteding wordt er, naast de activiteiten rondom de paarden, ook geknutseld, geschilderd en spelletjes gedaan en huishoudelijke taken.”

Inmiddels is het fietsenrek in de Manzessteeg al weggehaald. Dit stond achter de brandtrap.
Fietsen blokkeren doorgang Manzessteeg 48 minuten geleden
Excelsior'31 en Sportclub Rijssen willen twee bestaande trainingsvelden omzetten naar kunstgras. Voor het veld van Sportclub Rijssen moet de KNVB eerst goedkeuring geven.
Twee velden omzetten naar kunstgras 15 uur geleden
Vanuit zijn luie stoel vertelt de heer Tenkink hoe hij de eerste klant in Twello werd.
Al 25 jaar genieten van Gotink Maaltijden 17 uur geleden
Afbeelding
Après-ski in Hoge Wal met Shantykoor Riessen 21 uur geleden
De voortuinen van de flexwoningen aan de Industriestraat in Holten zijn inmiddels voorzien van planten. Alles wordt klaargemaakt, zodat de eerste huurders er binnenkort kunnen gaan wonen.
Meer flexwoningen voor Holtenaren 23 uur geleden
Afbeelding
Norah Rijssen opent weer na een grote verbouwing gisteren
Ontwerp van Palazzo
Palazzo is de grootste logistieke architect van het jaar 2023 22 feb, 07:57
Nederland, Amsterdam, 16 februari 2021?Michel Krielaars, journalist?Foto: Merlijn Doomernik?Alle rechten voorbehouden / All rights reserved
Michel Krielaars vertelt over het Rusland van toen en nu 21 feb, 19:33