Afbeelding

Rotaryclub zamelt 7000 euro in voor ‘t Leijerweerd

Algemeen

ENTER/WIERDEN - Rotaryclub Wierden overhandigde op woensdag 29 november bijna 7.000 euro aan manege SPG ‘t Leijerweerd in Enter. “Wij hebben ‘t Leijerweerd gekozen omdat we een lokaal doel willen steunen en dit is een mooi doel, namelijk het paardrijden voor mensen met een beperking”, meent Alice van Iersel van Rotaryclub Wierden. 

Het bedrag werd ingezameld tijdens een veiling met diner op zondag 15 oktober bij Bistro De Kruidentuin. Er werden onder andere schilderijen, beelden en diverse diensten geveild. Tevens vond er een grote loterij plaats. De ervaren veilingmeester Margriet van Seumeren werd ondersteund door theatermaker en acteur Laurens ten Den. 

Bij manege SPG ‘t Leijerweerd zijn ze blij met dit mooie bedrag. “Hier kunnen wij veel mooie dingen mee doen op de manege”, meent bestuurslid Herman ter Harmsel. Bij ons rijden ruiters van alle leeftijden die graag willen paardrijden maar die extra aanpassingen en/of begeleiding nodig hebben. Deze ruiters hebben zowel lichamelijk als psychisch baat bij het rijden op en omgaan met paarden. Zij rijden onder de deskundige leiding van gediplomeerde instructrices. Tevens biedt men bij manege ‘t Leijerweerd dagbesteding aan. Een van de instructrices vertelt: “We hebben hier ook veel (onmisbare) vrijwilligers die ons helpen met de begeleiding van onze ruiters op het paard. Onze paarden zijn hiervoor uitermate geschikt en indien nodig hebben wij aanpassingen aan zadels, beugels, een tillift en veilig materiaal. De sfeer is hier altijd fijn en ongedwongen. Bij de dagbesteding wordt er, naast de activiteiten rondom de paarden, ook geknutseld, geschilderd en spelletjes gedaan en huishoudelijke taken.”

Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 1 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 15 uur geleden
Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.
S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd 17 uur geleden
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 21 uur geleden
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje 23 uur geleden
Arco Hofland en Jurgen van Houdt onthulden het nieuwe beeld op plein Tusveld. Arco hoopt met het beeld mensen te raken en een signaal af te geven.
Nieuw beeld in Rijssen benadrukt: 'Het is 5 voor 12!' VIDEO 12 apr, 18:21
Mariniers met tamboers voorop lopen over het toepad de kazerne binnen.
Werkgroep Mariniers toont 'Tamboers en Pijpers' in Oudheidkamer Hoolt'n 11 apr, 14:00
Afbeelding
Kuier'n door het Hart van Holten 11 apr, 12:07