Mark Breukink bekroonde zich tot matchwinner middels een benutte strafschop.
Mark Breukink bekroonde zich tot matchwinner middels een benutte strafschop.

s.v. Rijssen boekt in eigen huis zege op Hardenberg ‘85

Algemeen

Het vlaggenschip van s.v. Rijssen won  met 1-0 van Hardenberg ’85 en boekte daarmee haar tweede zege op rij. 

RIJSSEN - Na de 1-3 zege op v.v. Avereest van vorige week was de ploeg van Björn Hodes en Gerald Zandvoort gebrand om in deze winning mood te blijven. Hiervoor moest wel worden gewonnen van Hardenberg ’85. Een stugge ploeg met veel lengte die voor aanvang van de wedstrijd precies één plek boven s.v. Rijssen op de ranglijst stond. Beide ploegen noteerden een puntenaantal van 12 maar Hardenberg ’85 kende een positiever doelsaldo. Op papier een gelijkwaardige tegenstander zo zou je zeggen. Dat bleek ook het geval. 

De thuis- en uitploeg hielden elkaar qua veldspel in evenwicht maar s.v. Rijssen liet een iets beter positiespel zien. Daarbij hield s.v. Rijssen het met centrale verdedigers Niek Averesch en Jesse Embsen achterin heel goed dicht. De eerste kans was voor René Koezen die na een goede actie tot afwerken kwam. Zijn inzet werd gekeerd door de doelman van de uitploeg waarbij hij ook de rebound voor zijn voeten kreeg. Deze rebound werd wonder boven wonder eveneens tegengehouden door de keeper van Hardenberg ’85. Daarna volgde een kopbal van Mark Breukink op een goede voorzet van Frank Averesch maar de kopbal had net niet voldoende kracht. Vlak voor rust was het dan toch raak. Mark Breukink benutte van elf meter de penalty nadat Wilco Hoevink door de doelman naar de grond werd gewerkt in het zestien meter gebied. s.v. Rijssen ging aan de thee met een 1-0 voorsprong in eigen huis.

Gelet op de kansen verhoudingen in het veld moest de tweede helft raar verlopen als s.v. Rijssen deze 1-0 voorsprong nog uit handen wou geven. Helemaal toen in de tweede helft een invaller van de Hardenbergers met een rode kaart kon vertrekken na het maken van een slaande beweging op s.v. Rijssen verdediger Gerrit Brunnekreef. Het was voornamelijk s.v. Rijssen die heel volwassen de tweede helft uitspeelde en daardoor de drie punten in haar zak kon steken.

Zaterdag 9 december speelt s.v. Rijssen haar laatste wedstrijd voor de winterstop. De Rijssenaren spelen bij SC Lutten om 14.30 uur.

Voetbal

Inmiddels is het fietsenrek in de Manzessteeg al weggehaald. Dit stond achter de brandtrap.
Fietsen blokkeren doorgang Manzessteeg 56 minuten geleden
Excelsior'31 en Sportclub Rijssen willen twee bestaande trainingsvelden omzetten naar kunstgras. Voor het veld van Sportclub Rijssen moet de KNVB eerst goedkeuring geven.
Twee velden omzetten naar kunstgras 15 uur geleden
Vanuit zijn luie stoel vertelt de heer Tenkink hoe hij de eerste klant in Twello werd.
Al 25 jaar genieten van Gotink Maaltijden 17 uur geleden
Afbeelding
Après-ski in Hoge Wal met Shantykoor Riessen 21 uur geleden
De voortuinen van de flexwoningen aan de Industriestraat in Holten zijn inmiddels voorzien van planten. Alles wordt klaargemaakt, zodat de eerste huurders er binnenkort kunnen gaan wonen.
Meer flexwoningen voor Holtenaren 23 uur geleden
Afbeelding
Norah Rijssen opent weer na een grote verbouwing gisteren
Ontwerp van Palazzo
Palazzo is de grootste logistieke architect van het jaar 2023 22 feb, 07:57
Nederland, Amsterdam, 16 februari 2021?Michel Krielaars, journalist?Foto: Merlijn Doomernik?Alle rechten voorbehouden / All rights reserved
Michel Krielaars vertelt over het Rusland van toen en nu 21 feb, 19:33