Mark Breukink bekroonde zich tot matchwinner middels een benutte strafschop.
Mark Breukink bekroonde zich tot matchwinner middels een benutte strafschop.

s.v. Rijssen boekt in eigen huis zege op Hardenberg ‘85

Algemeen

Het vlaggenschip van s.v. Rijssen won  met 1-0 van Hardenberg ’85 en boekte daarmee haar tweede zege op rij. 

RIJSSEN - Na de 1-3 zege op v.v. Avereest van vorige week was de ploeg van Björn Hodes en Gerald Zandvoort gebrand om in deze winning mood te blijven. Hiervoor moest wel worden gewonnen van Hardenberg ’85. Een stugge ploeg met veel lengte die voor aanvang van de wedstrijd precies één plek boven s.v. Rijssen op de ranglijst stond. Beide ploegen noteerden een puntenaantal van 12 maar Hardenberg ’85 kende een positiever doelsaldo. Op papier een gelijkwaardige tegenstander zo zou je zeggen. Dat bleek ook het geval. 

De thuis- en uitploeg hielden elkaar qua veldspel in evenwicht maar s.v. Rijssen liet een iets beter positiespel zien. Daarbij hield s.v. Rijssen het met centrale verdedigers Niek Averesch en Jesse Embsen achterin heel goed dicht. De eerste kans was voor René Koezen die na een goede actie tot afwerken kwam. Zijn inzet werd gekeerd door de doelman van de uitploeg waarbij hij ook de rebound voor zijn voeten kreeg. Deze rebound werd wonder boven wonder eveneens tegengehouden door de keeper van Hardenberg ’85. Daarna volgde een kopbal van Mark Breukink op een goede voorzet van Frank Averesch maar de kopbal had net niet voldoende kracht. Vlak voor rust was het dan toch raak. Mark Breukink benutte van elf meter de penalty nadat Wilco Hoevink door de doelman naar de grond werd gewerkt in het zestien meter gebied. s.v. Rijssen ging aan de thee met een 1-0 voorsprong in eigen huis.

Gelet op de kansen verhoudingen in het veld moest de tweede helft raar verlopen als s.v. Rijssen deze 1-0 voorsprong nog uit handen wou geven. Helemaal toen in de tweede helft een invaller van de Hardenbergers met een rode kaart kon vertrekken na het maken van een slaande beweging op s.v. Rijssen verdediger Gerrit Brunnekreef. Het was voornamelijk s.v. Rijssen die heel volwassen de tweede helft uitspeelde en daardoor de drie punten in haar zak kon steken.

Zaterdag 9 december speelt s.v. Rijssen haar laatste wedstrijd voor de winterstop. De Rijssenaren spelen bij SC Lutten om 14.30 uur.

Voetbal

Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 1 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 15 uur geleden
Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.
S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd 17 uur geleden
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 21 uur geleden
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje 23 uur geleden
Arco Hofland en Jurgen van Houdt onthulden het nieuwe beeld op plein Tusveld. Arco hoopt met het beeld mensen te raken en een signaal af te geven.
Nieuw beeld in Rijssen benadrukt: 'Het is 5 voor 12!' VIDEO 12 apr, 18:21
Mariniers met tamboers voorop lopen over het toepad de kazerne binnen.
Werkgroep Mariniers toont 'Tamboers en Pijpers' in Oudheidkamer Hoolt'n 11 apr, 14:00
Afbeelding
Kuier'n door het Hart van Holten 11 apr, 12:07