Afbeelding

Dierenambulance zoekt vrijwilligers

Algemeen

REGIO - De dierenambulance in Rijssen/Holten/Hellendoorn rijdt volledig op vrijwilligers en rijdt waar mogelijk 24/7. Vanaf april begint het hoogseizoen weer en daarom is zijn ze dringend op zoek naar mensen die zoeken naar leuk en divers vrijwilligerswerk en een hart voor dieren hebben.

Als vrijwilliger op de dierenambulance (chauffeur of bijrijder) help je samen met een collega-vrijwilliger dieren in nood en dat is heel mooi en divers werk. Je bevrijdt dieren uit benaderde situaties, brengt hen zo veilig mogelijk naar een dierenopvang of dierenarts, controleert zwerfdieren op chip en brengt gevonden dieren terug naar hun eigenaar. Ook kun je ingeschakeld worden om de brandweer, politie of andere diensten te assisteren. Geen dag is hetzelfde bij de dierenambulance.

Het werk op de dierenambulance is een avontuur en kan soms ook emotioneel zwaar vallen. Je komt in aanraking met gewonde of zieke dieren en het loopt helaas niet altijd goed af. De dierenambulance zoekt daarom mensen die sterk in hun schoenen staan. Als chauffeur heb je uiteraard een geldig rijbewijs nodig, voor de bijrijder is dit niet verplicht maar wel handig.

De dierenambulance is op zoek naar vrijwilligers die woonachtig zijn in Rijssen, Holten of Hellendoorn en minimaal één dagdeel per week beschikbaar zijn. De diensttijden zijn van 8.00 tot 13.00, 13.00 tot 18.00, 18.00 tot 22.00 en 22.00 tot 8.00 uur. 

Heb je interesse om vrijwilligerswerk te doen bij de dierenambulance of wil je graag nog wat meer informatie? Stuur een e-mail naar sophie.bras@dierenbescherming.nl

Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 1 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 15 uur geleden
Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.
S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd 17 uur geleden
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 21 uur geleden
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje 23 uur geleden
Arco Hofland en Jurgen van Houdt onthulden het nieuwe beeld op plein Tusveld. Arco hoopt met het beeld mensen te raken en een signaal af te geven.
Nieuw beeld in Rijssen benadrukt: 'Het is 5 voor 12!' VIDEO 12 apr, 18:21
Mariniers met tamboers voorop lopen over het toepad de kazerne binnen.
Werkgroep Mariniers toont 'Tamboers en Pijpers' in Oudheidkamer Hoolt'n 11 apr, 14:00
Afbeelding
Kuier'n door het Hart van Holten 11 apr, 12:07