Afbeelding
Foto: Peter Bulthuis
VIDEO

Van AH naar BH in Holten: ‘Op naar grootste gift voor Pink Ribbon’

Human Interest

“Inmiddels hangen er binnen vier weken al zo’n driehonderd bh’s en is er meer dan 2 duizend euro gedoneerd”, zegt initiatiefnemer Willy Veneklaas. “En de actie is nu pas echt begonnen!” Burgemeester Jurgen van Houdt kreeg een roze lintje opgespeld. “Hier staat een trotse ambassadeur!” 

door Peter Bulthuis

Holten - Om de lege vlakte in het winkelcentrum van Holten op te fleuren was er het plan om kleurrijke spandoeken aan de bouwhekken te hangen. Alleen wilde Albert Heijn Holten geen geld in het laatje leggen. 

Bij Willy Veneklaas kwam een herinnering over Nieuw-Zeeland bovendrijven. Daar werden trossen bh’s opgehangen. Het idee van de Pink Ribbonactie was geboren: ‘Van AH naar bh, en weer terug.’ Willy: “En ik doe het niet alleen. Ik heb drie rechterhanden: Ester Flierman, Obbe Meijer en mijn dochter Helga.”

Het begon met enkele bh’s die op mysterieuze wijze waren opgehangen aan de hekken. Al snel volgden er meer. Zeker nadat bekend was geworden dat er een goed doel aanhing: geld ophalen voor onderzoek naar borstkanker. 

De ludieke actie met een serieuze tint, werd al snel door de Holtenaren omarmd. “En wat te bedenken van al die Holtense ondernemers die met een eigen of gezamenlijke actie starten”, zegt Willy tijdens de officiële start op vrijdag 12 april. Zoals het inleveren van een bh, tien cent korting op het aankoopbedrag. “En heel verrassend: ook Albert Heijn doet met een eigen actie mee!”

Het streefbedrag was in eerste instantie het ophalen van tienduizend euro. “Maar mijn nieuwe doel is: de grootste donatie ooit, bijeengebracht voor Pink Ribbon!” 

Tijdens het officiële moment aan de Dorpsstraat werden door bakkerij Nijkamp petit fourtjes uitgedeeld onder de aanwezigen. 

Met het afrollen van een spandoek met daarop de uitleg en de QR-code om te kunnen doneren, ging de actie officieel van start. Willy en Jurgen kregen de eer om dit te doen.

Daarna kreeg de burgemeester een lintje opgespeld en mag hij zich de enige ambassadeur van de actie noemen. “Ik vind het mooi om te zien hoe heel Holten achter dit warme en waardevolle initiatief staat.” Ook de gemeente zal de actie ondersteunen met een bijdrage. 

“Hang het hek maar vol. En mocht er geen plek meer zijn, dan mogen wat mij betreft de bh’s ook wel op andere plaatsen. Kom vooral naar Holten om te genieten van deze prachtige actie en steun daarbij dit initiatief.”

De vrouw van de kersverse ambassadeur kon niet achterblijven om ook een bh op te hangen. Jurgen: “Ik moet eerlijk zeggen: hij is niet van haar geweest.” Waarmee hij de lachers op zijn hand kreeg. 

Cameraploegen van onder meer TV Oost, SBS6 en Hart van Rijssen-Holten waren aanwezig om verslag te doen van dit startmoment. Met deze landelijke inbreng hopen de orginisatoren nog meer bekendheid aan de actie te kunnen geven. Zeker met het toeristenseizoen op komst, kan dit zorgen voor een grote opbrengst.


De volgende Dutch Supersport ronde staat gepland voor zaterdag 18 mei.
Maik Duin scoort knappe tweede plaats op het TT Circuit Assen 3 uur geleden
Vlak voor de finish in Rijssen krijgen de renners nog de lastige Markeloseberg voor hun kiezen. (Foto: Herbert Huizer)
Sterk internationaal deelnemersveld belooft spannende Ronde van Overijssel 19 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 28 apr, 19:27
Afbeelding
Cursus Jeugdnatuurbegeleider Sallandse Heuvelrug en Reggedal 28 apr, 17:58
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 28 apr, 13:29
Bijen zijn zeer belangrijk voor het ecosysteem, helaas slinken hun aantallen.
Help Nederland in bloei te zetten 28 apr, 11:55
Het dumpen van tuinafval in de natuur lijkt misschien onschuldig, maar de gevolgen kunnen groter zijn dan je denkt...
Dump geen tuinafval in de natuur 27 apr, 18:10
Tijdens een van de bijeenkomsten werd er opnieuw getrouwd.
Bijeenkomsten 'De Kracht van Herinnering' 27 apr, 14:05