Yvonne Beuker
Yvonne Beuker

BC Holten 3 niet ontevreden

Sport

Voor de badmintonners zit de reguliere regiocompetitie er bijna op. De meeste teams spelen in een poule van 8 teams dus na 14 wedstrijden kan de eindstand worden opgemaakt.

Zo ook voor het derde team van Holten dat bestaat uit Yvonne Beuker (foto), Annet Dijkstra, Gustaaf Riemersma en Youri Hissink. De laatste wedstrijd was voorspelbaar de zwaarste van de hele competitie: in Zwolle tegen de gedoodverfde kampioen ZBC 3. Een ingecalculeerde nederlaag, maar Holten was niet van plan de wedstrijd zomaar weg te geven. Daarbij komt ook dat elk wedstrijdpunt meetelt in de ranglijst, dus als je met 5-3 verliest dan neem je altijd nog 3 punten mee.
Het krachtsverschil tussen beide teams was al te zien bij de eerste enkels. Zowel Yvonne als Youri en Gustaaf kwamen te kort tegen de sterke Zwolse spelers. Voor een verassing zorgde Annet Dijkstra: met 18-21 en 19-21 haalde zij op knappe wijze beide sets en dus het eerste punt voor Holten binnen.
Ook de mannen deden het uitstekend in de dubbel. In twee bloedstollende en hoogstaande sets werd er gewonnen.
Dat het Zwolse team al met al een maatje te groot is bleek wel uit het verdere wedstrijdverloop. Zowel het vrouwendubbel als de beide mixen werden verloren. Eindstand 6-2 voor ZBC 3.
Ondanks dit verlies keek Yvonne Beuker met een goed gevoel terug op de wedstrijd: "Ik had niet verwacht dat we tegen de kampioen nog 2 punten konden pakken. We hebben goed gespeeld en keerden na afloop tevreden terug naar Holten."
Het derde team eindigt na dit resultaat met 45 punten onder in de middenmoot van de regionale derde klasse.

Afbeelding
OV-ambassadeurs houden inloopspreekuur in Rijssen 1 uur geleden
Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 15 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 17 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 21 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 23 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07