Afbeelding

Spannende weken voor RIVO

Sport

De volleybalteams van RIVO zitten ruim in de tweede helft van het seizoen. En dan gaat het er om spannen. Is er kans op een kampioenschap? En vooral: hoe is de sfeer binnen het team?

RIVO heeft diverse teams die al goed presteren op competitief niveau. Plezier in het spel is natuurlijk een belangrijk aspect, waardoor RIVO voor iedereen aantrekkelijk moet zijn om bij te spelen. In Twente is het één van de grootste clubs, waardoor het belangrijk is om ieder lid een uitdaging op maat te bieden.
Zoals bij elke vereniging is het eerste team het belangrijkste, het wordt immers gezien als het vlaggenschip van de vereniging. RIVO is blij met de prestaties van Dames 1 en Heren 1. De dames begonnen met een matige seizoensstart door veel nieuwelingen. Trainer Jeffrey Scharbaay heeft inmiddels goed aansluiting weten te vinden met de top van de competitie; de dames staan op een vierde plaats.

Kans op promotie
Als zij dit niveau vasthouden komende weken zit er zeker een top 3 klassering in en wellicht daarna nog mogelijkheden voor p/d wedstrijden. Ook enkele andere damesteams gaan richting kampioenschap komende weken. De RIVO heren doen het fantastisch onder leiding van Jan Hans Nieuwland. Het is even wennen voor team en club om in plaats van Eredivisie nu in de Regiodivisie te acteren. De huidige selectie doet er alles aan om het niveau weer snel op te krikken. Ze staan met ruime marge bovenaan en als er geen gekke dingen gebeuren gaan ze met vlag en wimpel kampioen worden en promoveren naar de tweede divisie.

Tekort aan jongens
Niveautje hoger is weer leukere wedstrijden en opnieuw een uitdaging. RIVO's selectie is echter niet al te breed. De hoop is dan ook op de terugkeer van enkele ex-H1 spelers om samen te werken aan landelijke bekendheid. De aanwas van jongens blijft een uitdaging. Het volleybal blijft qua aanmeldingen nu eenmaal fors achter bij voetbal. De daling van spelende jongens in de jeugdteams is dan ook zorgwekkend. Het beeld bij de meisjes is een schril contrast: er zijn vele teams die prestatief in de hogere klassen uitkomen. RIVO hoopt dan ook dat meer jongens een keer willen komen kijken in de Reggehal.

Gevreesde tegenstander
Zelfs landelijk zijn RIVO's teams een gevreesde tegenstander vanwege de vele kampioenschappen de laatste jaren bij de Nationale top. Komende zaterdag 18 februari staan ze opnieuw op het veld om een gooi te doen naar de nationale titel met de jeugd. Mede dankzij trainer Johan Strokap behaalde de club al vele successen.

Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 10 uur geleden
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 18 uur geleden
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 20 uur geleden
Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 22 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 16 apr, 19:54
Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.
S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd 16 apr, 17:54
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 16 apr, 13:54
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje 16 apr, 12:04