Afbeelding

Koorzang is flitsend

Algemeen

RIJSSEN – Glennis Grace, het Jongemannenkoor Oldenzaal en popkoor Pursang uit Rijssen. Dat zijn de ingrediënten voor een swingend concert op zaterdag 11 maart in de grote zaal van het Parkgebouw. Het concert wordt georganiseerd door Pursang in samenwerking met het Parkgebouw.

Voorzitter Dianne Pas van Pursang is bijzonder enthousiast over het komende concert op zaterdag 11 maart. Het is namelijk iets anders van opzet, waarbij ook ruimte is voor meer dan alleen de koorzang. "We willen laten zien hoe sprankelend een concert met koren en een zangeres kan zijn. Sommige mensen vinden zingen in een koor niet direct flitsend, maar 11 maart gaan we het tegendeel bewijzen."

Jongemannenkoor
"We hebben bewust gezocht naar jonge zangers en die hebben we gevonden in het Jongemannenkoor van Oldenzaal. Jongens van 14 jaar en ouder die voortkomen uit het Oldenzaalse stadsjongenskoor. En dankzij de medewerking van het Parkgebouw konden we ook een landelijk bekende artiest als Glennis Grace contracteren."

Reis door de tijd
Het programma van 11 maart is een bijzondere reis door de tijd. "We zingen nummers uit de jaren zestig, zeventig en tachtig en dat loopt door tot heden. Een bijzonder breed repertoire dus met voor ieder wat wils. Na het concert is er een gezellige afterparty waarop gitarist Handy Joe optreedt van de Boogy Kearls. Zij begeleiden ons ook tijdens het concert."

Beweging
Het concert is niet alleen mooi om te horen, maar er is ook veel te zien. "We zingen alle nummers uit het hoofd en dat geeft je als koor bewegingsvrijheid over het podium. We hebben dan ook een beroep gedaan op Tessa Kortenbach. Zij is een professionele choreografe en ze heeft ons geïnstrueerd hoe we de ruimte optimaal kunnen gebruiken. Hierdoor is het minder statisch dan een traditioneel optreden. Daarnaast heeft ze ons ook gecoacht op zangtechnieken en alles wat daarmee samenhangt.

Mooie beelden
Het geheel wordt ondersteund door hele mooie beelden op de achtergrond die rechtstreeks te maken hebben met de nummers die op dat moment worden gezongen." Kaarten zijn te bestellen via de website van het Parkgebouw Rijssen en kosten € 14,50. Kijk hiervoor op www.parkgebouw.nl

Kaartverkoop loopt goed
De kaartverkoop is inmiddels goed op gang gekomen, maar er zijn nog kaarten beschikbaar. "Een concert van kijken, luisteren en beleven. Dankzij de samenwerking met het Parkgebouw kunnen we zo'n mooie avond neerzetten en daar zijn we trots op," aldus Dianne Pas.

Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 12 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 14 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 18 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 20 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04