Afbeelding

Met Martin en Gerieke op reis

Algemeen

RIJSSEN – Mensen enthousiast maken voor reizen en gebieden in Europa en de wereld. Interessante dingen vertellen over bekende en onbekende streken.

Dát is het doel van Martin en Gerieke ter Denge. Onlangs lanceerden zij hun interactieve reisinspiratieplatform Travelling Twents: www.travellingtwents.com. Via social media en hun website nemen de Ter Denges je mee op ontdekkingsreis door Twente, Europa en ver daarbuiten. Inspiratie en ideeën voor reizen, natuur, cultuur en activiteiteninspiratie delen ze zeer laagdrempelig. "Via vlaggetjes op de website kun je kiezen uit Nederlands, Engels en Twents en dat ondersteunen we door ons eigen foto- en videomateriaal," zegt Gerieke (25).

Grenzen
Met Travelling Twents wil het stel de eigen grenzen verleggen, maar ook anderen in beweging brengen. "Je kunt op de bank dagdromen, vol zelfmedelijden gefrustreerd tegen jezelf in de auto praten over hoe stom je baan is. Of je kunt anpakn," stelt Gerieke. "Op de site komen al onze voorliefdes en achtergronden bij elkaar. We houden van mooi tekstwerk, smaakvolle fotografie en we reizen graag. In de reisbranche is de afgelopen jaren ook het een en ander veranderd met de komst van bloggers en vloggers. Wij voegen daar nóg iets aan toe met ons platform met onze specifieke kijk op de zaken vanuit onze Twentse roots."

Columnist
Martin (31) is als streektaalcolumnist verbonden aan deze krant en in Twente bekend als streektaalvoorvechter, dichter en musicus. In 2011 won hij de Aanmoedigingsprijs voor de Twentse Taal en schreef hij het winnende nummer van de Tweantse Jazzerieje 2012. Ook houdt hij de Facebookpagina en website Wearldsproake bij.

Streektaal
Voor hem is Travelling Twents een nieuwe manier om streektaal praktisch toe te passen.
"Twents wordt nog te vaak wat lacherig in het verdomhoekje gedrukt. Of voorgedragen op poëzieavonden, waar een handjevol taalfanaten op af komen. Erg ver kom je er niet mee in de wereld, is de gedachte. Maar wij bieden een frisse, positieve tegenwind. Twents is in onze communicatie net zo normaal als Nederlands en Engels. Een extra taal om mensen met elkaar te verbinden.."

Druk
De Ter Denges zijn naast hun werk voor Travelling Twents ook actief met hun vertaal- en copywritingbureau, fotografie-onderneming en nog iets van een huishouden en sociaal leven', zeggen ze lachend. 'Zo lang we kunnen, halen we het liefst zoveel mogelijk uit iedere dag. We willen doorontwikkelen, van andere mensen leren, blijven groeien. Daarvoor moet je toch écht in beweging komen en risico's nemen," aldus Gerieke. Hun jongste trip leidde onlangs naar São Miguel, De Azoren. Geïnteresseerden kunnen de avonturen volgen via Facebook, Instagram en TravellingTwents.com.

Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 15 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 21 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55