Afbeelding

Fusie Rijssense voetbalclubs

Sport

RIJSSEN - Het blijft een uiterst gevoelig onderwerp.

Toch wordt er wel degelijk serieus gepraat over een mogelijke fusie van drie bekende Rijssense voetbalverenigingen: Sportclub Rijssen, RKSV en Rijssen Vooruit.

Ondenkbaar
Wie tot voor kort het woord fusie maar durfde te noemen, werd een zekere mate van ontoerekeningsvatbaarheid verweten. Ook al zou alles pleiten voor een samengaan, de eigen plek, de eigen sfeer en de eigen gewoontes waren dusdanig heilig dat zelfs een verkennend gesprek over samengaan niet van de grond kwam.

Nood
Volgens een goed ingevoerde zegsman van een van de drie clubs, breekt nood echter wet. "We zitten allemaal met het probleem dat groeiende werkzaamheden om de club draaiende te houden door steeds minder mensen moet worden gedaan. Gemotiveerde vrijwilligers hebben we heel veel, maar we hebben er nog veel meer nodig en die liggen niet voor het oprapen."

Pofiteren
Door de krachten te bundelen, zouden de drie clubs van elkaars deskundigheden en vrijwilligers kunnen profiteren. En dat er wat moet gebeuren om de clubs blijvend te laten floreren is iedereen goed van doordrongen. Bij Rijssen Vooruit zou de ledenvergadering unaniem voor een fusie met de anderen zijn. Ook Sportclub en RKSV noemen indrukwekkende meerderheden; van beide clubs zou 98 procent voor een fusie zijn.

Woningen op RV
Mochten de drie clubs samengaan, dan zijn ze bereid te verhuizen naar het nieuwe sportcomplex in de nieuwe wijk Opbroek. De ruimte die RV achterlaat aan de Wierdensestraat is geschikt voor woningbouw. In het verleden was er veel belangstelling uit de kring van de projectontwikkelaars voor het voetbalveld om luxe woningen op ruime kavels op te zetten.

Excelsior
Het ontstaan van een nieuwe robuuste voetbalclub in het Opbroek zou ook het ruimtegebrek van Excelsior op de Koerbelt in één klap oplossen. De vrijkomende velden en opstallen van Sportclub zouden direct de ergste nood al lenigen. Een herschikking zou de rest doen.

Windhonden
De fusie zou ook de redding zijn van de windhondenrenbaan op de Koerbelt. Dat de baan niet meer opgeofferd wordt aan een skeeler/-ijsbaan zal geen toeval zijn.

 

Afbeelding
Nieuwe tafel? Maak hem samen met Mooie Tafels 1 uur geleden
Afbeelding
OV-ambassadeurs houden inloopspreekuur in Rijssen 3 uur geleden
Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 17 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 19 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 23 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 28 mrt, 12:06
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12