Afbeelding

Snorrewind Trofee voor Loes Bronsvoort

Sport

MARKELO - Afgelopen week vond bij Manege Snorrewind weer de jaarlijkse onderlinge wedstrijd om de Snorrewind Trofee plaats. Verspreid over meerdere dagen reden de deelnemers verschillende disciplines van de paardensport.

Er werden dressuurproeven gereden en de combinaties moesten een parcours springen. Hierin waren diverse prijzen te verdelen. De beste van beide disciplines bleek  de Markelose Loes Bronsvoort. Met haar pony Macho wist zij alle andere ruiters voor te blijven in het algemene klassement. Hierdoor wist zij beslag te leggen op de grote Snorrewind wisselbeker en mag zij zich een jaar lang de beste ruiter van Snorrewind noemen. De ruiters waren weer fanatiek tijdens het equipespringen. In tweetallen moet zo snel mogelijk een dubbel parcours gereden worden.

Uitblinker
Hierin blonken Kirsten Bakker en Sterre Klein Teeselink uit, want samen met de paarden Chico en Toos wisten zij alle andere duo's achter zich te laten. Jaarlijks reikt Manege Snorrewind ook de Villa Joep aanmoedigingsbeker uit. Hiermee wordt het Villa Joep fonds tegen Neuroblastoom kinderkanker nogmaals onder de aandacht gebracht èn wordt een Snorrewinder in het zonnetje gezet. Ditmaal ging deze beker naar de in Markelo woonachtige Gerritjan Meijer. Hij werd geroemd om zijn tomeloze inzet als trouwe vrijwilliger van Snorrewind. Meijer was jarenlang de groom van manege-eigenares Erna Bronsvoort, bij Nationale maar ook Internationale wedstrijden. Hij is al vele jaren lid van de activiteitencommissie en helpt en organiseert bij alle evenementen en activiteiten. Ook heeft Gerritjan zitting in het regiobestuur recreatiesport van de KNHS als ook in het Hippisch Platform Overijssel. 

Vrijwilligers
Tijdens de afgelopen week stonden ook vrijwilligers Nicole, Herma, Michiel en Gert in de kantine met hun ruiterspullenbeurs. Zij verkochten tweedehandse maar ook nieuwe ruiterspullen, die zij vooraf hadden ingezameld. Alle inkomsten van de beurs gaan naar Villa Joep. De groep wist maar liefst 2.300 euro binnen te halen! Op oudejaarsdag maakt Snorrewind traditiegetrouw het totaalbedrag van alle Snorrewindacties voor het goede doel in het afgelopen jaar bekend.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 3 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 5 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 9 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 10 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 11 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 24 apr, 17:39
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54