Nieuwe bestemming voor 'Oude Plus'

RIJSSEN - De 'Oude Plus' wordt volgende week vrijdag feestelijk geopend. Burgemeester Arco Hofland van Rijssen-Holten zal op vrijdag 22 september de opening verrichten van dit pand.

Het voormalige supermarktpand aan de Roelf Bosmastraat 47 stond enige tijd leeg en krijgt nu weer een passende nieuwe bestemming. Dankzij een verbouwing kunnen nu onder meer de Voedsel- en Kledingbank, speel-o-theek, EHBO, Rode Kruis en het Repair Café

Veel werk
Om het pand geschikt te maken voor al deze organisaties moest nog wel aardig wat werk verricht worden. Een voormalige supermarkt is immers een vrij grote, open ruimte. Zo werden veel nieuwe wanden geplaatst, lichtkoepels, een toiletgroep, nieuwe ramen en kozijnen en natuurlijk voor de voedselbank ook een koel- en vriesruimte. De Voedsel- en Kledingbank was eind vorig jaar kartrekker van dit proces. Zij gingen dan ook om tafel met de overige organisaties om samen te komen tot een passende invulling. Inmiddels is dit dus gerealiseerd, waardoor zij vooruit kunnen kijken naar een feestelijke opening. Op 3 maart nam de voedselbank al haar intrek in het pand. Het bestuur is erg dankbaar voor de goede gesprekken met het college van B&W waardoor uiteindelijk overeenstemming bereikt werd over het gebruik van dit pand.

Voedsel- en Kledingbank
De Voedsel- en Kledingbank verzorgt voedselhulp voor mensen in Rijssen-Holten en de directe omgeving. Helaas is dit ook echt nodig; landelijk zijn er jaarlijks ongeveer 90.000 mensen die gebruik maken van een voedselbank. Naast de voedselhulp is er ook de kledingbank, waar minima op uitnodiging gratis tweedehands kleding uit kunnen zoeken.

Meer berichten
 
Auto zoeker