Afbeelding
Foto: Gerrit Dannenberg

Popkoor Pursang vliegt uit naar Malta

Algemeen

RIJSSEN – Popkoor Pursang is terug uit Malta en heeft daar de contacten met de eilandbewoners en de daar wonende Nederlands flink verstevigd.

Het gezelschap van 44 mensen heeft een onvergetelijke trip gemaakt. "Twee jaar geleden zijn we als koor naar York geweest en ook dat was een bijzondere reis. Deze reis ging naar een totaal ander deel van de wereld, maar ook dit was een hele bijzondere ervaring," zegt koorvoorzitter Dianne Pas.

Spannend
"Als je voor de tweede keer zo'n reis maakt, is het natuurlijk altijd spannend of het net zo goed bevalt als zo'n eerste keer. Maar dat is zonder meer het geval. We hebben zelfs besloten om de tweejaarlijkse trip definitief in ons programma op te nemen. Het is ook uitstekend voor de teamspirit."

Flashmob
In koorverband met elkaar op reis gaan om elders op de wereld muziek te maken is een andere invulling van zo'n reis. Het geeft zo'n trip iets speciaals en het zingen op totaal andere plaatsen van de wereld maakt het heel bijzonder. "We hebben op de meest gewone en ongewone plaatsen gezongen: in het hotel en zelfs op de catamaran. In het hotel hebben we een flashmob gedaan. Tijdens het diner zetten we het Halleluja in en dat werd direct overgenomen."

Ambassadeur
Het optreden voor de Nederlandse ambassadeur was een van de hoogtepunten. "Hij was erg ingenomen met ons optreden omdat dit de eerste keer was dat er speciaal iets voor de Nederlanders op Malta werd gedaan. We hebben er een mooie oorkonde en een schildje aan overgehouden en wij hebben er drie paar oer-Hollandse klompen weggegeven. Eén paar staat nu op Nederlandse ambassade."

Mix
De reis was een mooie mix van actie en ontspanning. "Ook ons repertoire was een feest van herkenning. Dan merk je ook hoe internationaal muziek is. We zongen Supertramp, Sweet Caroline van Neil Diamond en Halleluja van Cohen. Het publiek bestond uit Zweden, Denen, Engelsen en Italianen, maar voor iedereen zat er wel iets bij. Ja we zijn zeker van plan om nog eens met het koor op reis te gaan," aldus Dianne.

Afbeelding
Nieuwe tafel? Maak hem samen met Mooie Tafels 4 uur geleden
Afbeelding
OV-ambassadeurs houden inloopspreekuur in Rijssen 6 uur geleden
Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 20 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 22 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 28 mrt, 14:09
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 28 mrt, 12:06
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12