Afbeelding

Ondersteuning voor kleine evenementen

Algemeen

TWENTE - Kleine evenementen zorgen voor een lokale saamhorigheid en dat maakt de Overijssel ook een aantrekkelijke provincie. Kleine evenementen kunnen voor 2018 daarom nu ook een financiële ondersteuning krijgen.

Deze financiële ondersteuning is bestemd voor kleine evenementen die onderscheidend zijn en passen bij specifieke kenmerken van de streek. De regeling was afgelopen jaar al zo'n succes dat de Provincie Overijssel er een vervolg aan geeft. Want zowel de grote als kleine evenementen zijn in Overijssel belangrijk; ze trekken een groot aantal bezoekers van binnen en buiten de regio en kleine evenementen kunnen op termijn doorgroeien tot landelijke bekendheid. Maar dan is het wel nodig om deze in de opstartende fase goed te ondersteunen. De organisatoren kunnen tot en met 6 november 2017 een aanvraag indienen.

Informatie
Met een minimale begroting van 20.000 euro per jaar komen evenementen in aanmerking voor een financiële bijdrage. Deze bijdrage is bestemd voor de voorbereiding, uitvoering of voor verbetering van het evenement. De maximale subsidie is 10.000 euro per evenement. Voor het jaar 2018 is een budget van 175.000,- euro beschikbaar voor zulke evenementen. Organisatoren van kleine evenementen die in 2017 al subsidie hebben ontvangen en die nu van de nieuwe regeling gebruik willen maken. Moeten opnieuw een aanvraag in sturen. Voor deze organisatoren geldt geen garantie dat zij in 2018 subsidie zullen ontvangen. Meer informatie over de regeling is te lezen op www.overijssel.nl/evenementen.

De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 24 minuten geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 4 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 6 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 22 uur geleden
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland gisteren
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04
Philip Dröge is historicus, columnist en journalist.
Philip Dröge over een vergeten stukje van de Nederlandse taal 27 mrt, 10:00