Op weg naar de Kerst met de Voedsel- en Kledingbank

RIJSSEN-HOLTEN – Terwijl veel mensen in onze omgeving voorbereidingen treffen voor een leuk kerstdiner of een gezellige maaltijd in huiselijk verband in deze eindejaarstijd, is dit is echter niet weg gelegd voor alle mensen in onze samenleving.

Dit geld zeker niet voor clientèle van de Stichting Voedsel- en Kledingbank Rijssen-Holten, die onder de armoedegrens leven en voor een groot van hun levensbehoefte afhankelijk zijn van de goede gaven van winkels, supermarkten , bakkers en kampwinkels en particulieren. In de gemeente Rijssen-Holten leven er 76 huisgezinnen bestaande uit ruim 300 personen onder de armoedegrens. Deze gezinnen kunnen zowel op persoonlijke titel, via de gemeente en/of (zorg)instanties, na een toetsing of zij in aanmerking komen, een beroep doen op de Voedsel- en Kledingbank Rijssen-Holten, gevestigd in het Oude Plus gebouw aan de Roelf Bosmastraat.

Voedselpakketten
Na toestemming kunnen de cliënten gebruik maken van de door de Voedselbank uit te geven levensmiddelenpakketten bij het genoemde adres. Deze pakketten bevatten levensmiddelen voor het bereiden van gemiddeld drie warme maaltijden per week. Een extra uitgave iedere woensdag is er gepland voor een brooduitgifte. Met dank aan een aantal bakkerijen in de gemeente. Cliënten en inwoners die net boven de bijstandsgrens zitten komen tevens in aanmerking voor gratis kleding die via de Kledingbank die op het zelfde adres gevestigd is, beschikbaar wordt gesteld. Een deel van de aanvoer van aardappelen en groente in de pakketten wordt verzorgd door de moestuin 'n Hof an't Zwil. Deze moestuin eveneens gerund door vrijwilligers maakt ook onderdeel uit van de Voedselbank.

Sponsoren
Naast de genoemde schenkers van levensmiddelen, brood, vlees, fruit en dergelijke, kent de Voedsel- en Kledingbank Rijssen-Holten veel sponsoren die een financiële bijdrage leveren aan dit liefdeswerk voor de naaste. Denk hierbij aan particulieren, instellingen en zakenlieden , scholen en kerkelijke instanties. Deze financiële donaties zijn bestemd voor de onkosten van het pand, de koelauto, die word gebruikt voor het vervoer van alle producten etc. waardoor er zoveel mogelijk levensmiddelen besteed kan worden aan de cliënten.

Leuke acties
De Voedsel- en Kledingbank Rijssen-Holten heeft ook deelgenomen aan de grote RTV Oost actie ''Samen voor de Voedselbank''. In de gemeente Rijssen-Holten zamelden leerlingen van Reggesteyn, de Waerdenborch en vele vrijwilligers van de Voedsel- en Kledingbank zelf, op 1 december bij de supermarkten Jumbo, AH Rijssen, AH Enter, Coop Holten, AH Holten, Plus Rijssen, Emte Opstalstraat en Veeneslagen en Dirk van den Broek, maar liefst 200 kratten levensmiddelen in. Indien u de cliënten ook zou willen verassen tijdens de komende feestdagen dan kunt u contact opnemen via het telefoonnummer 06- 10699707.

Sponsoren bedankt
Langs deze weg wil het bestuur van Voedsel- Kledingbank Rijssen-Holten alle sponsoren, die op welke wijze dan ook hebben bijgedragen om al onze cliënten te voorzien van hun eerste levensbehoeften, hartelijk danken. "Wij hopen dat ook in 2018 niet vergeefs een beroep op u gedaan kan worden. Dank!" Bestuur Voedsel- en Kledingbank Rijssen-Holten.

Dick Tukkers

Meer berichten
 
Auto zoeker