Afbeelding

Grootste zoutsilo in Rijssen-Holten

Algemeen

RIJSSEN-HOLTEN- Deze week was er weer volop actie voor de gemeentelijke strooiploegen in Rijssen-Holten, de temperaturen gingen naar benden en de sneeuwbuien waren enkele dagen niet uit de lucht.

De strooiploegen hadden voorheen de handen vol met het laden van het strooizout door middel van shovel of laadtransporteur. Maar door de aankoop door de gemeente Rijssen-Holten in 2016 van de grootste zoutsilo van Nederland, is het laden van de strooiauto's een stuk efficiënter geworden. De silo heeft namelijk een inhoud van 500 kubieke meter zout dat langdurig kan worden opgeslagen. Door de toepassing van de grote houten zoutsilo kan het strooizout verticaal worden opgeslagen , waardoor het strooizout een minimale aan ruimte in beslag neemt. Door de verticale stand kunnen strooimachines snel en makkelijk geladen worden zonder gebruik van shovel of laadtransporteur.

Aanlevering
Bij aanlevering wordt het wegenzout vanuit de bulkwagen de silo ingebracht. Als er een strooiactie plaats vind kan de chauffeur gemakkelijk en precies de juiste hoeveelheid zout in zijn strooimachine laden . Een bijkomend voordeel van deze zoutsilo is dat er een grote hoeveelheid strooizout kan opgeslagen, waardoor de gemeente direct kan inspelen op een onverwachte en langdurige winter.

Dick Tukkers .

Afbeelding
Nieuwe tafel? Maak hem samen met Mooie Tafels 51 minuten geleden
Afbeelding
OV-ambassadeurs houden inloopspreekuur in Rijssen 2 uur geleden
Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 17 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 18 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 22 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente gisteren
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12