Afbeelding
Foto: Gerrit Dannenberg

We laten een mooie erfenis na voor het nieuwe college

Algemeen

RIJSSEN – Het jaar 2017 was een dynamisch jaar voor de gemeente Rijssen-Holten.

Dat geldt ook voor de bijna afgelopen regeerperiode van het college van burgemeester en wethouders, waarin de partijen SGP, CDA, CU en Gemeentebelang (GB) met elkaar het samenwerkten. Traditiegetrouw blikken we met burgemeester Arco Hofland terug op het jaar 2017.

Prijzen
Er is veel tot stand gebracht en dat is ook landelijk opgevallen. "Rijssen-Holten wordt nogal eens genomineerd of we vielen in de prijzen. Zo zijn we genomineerd als best bestuurde decentrale overheid. En in de race om fietsgemeente 2018, kregen we de meeste publieksstemmen. Ook op onderwijsgebied trok Rijssen-Holten de aandacht. REMO hadden we al en daar is later Bouwgilde, Transport & Logistiek en Zorggilde bijgekomen. Moderne voorzettingen van de aloude bedrijfsschool. Een succesformule waarin bedrijfsleven, het ROC en de gemeente vruchtbaar met elkaar samenwerken. Onlangs was staatssecretaris Mona Keizer op bezoek en ze was zeer onder de indruk van hoe we hier de zaken aanpakken."

Trots
Hofland is er de man niet naar om zichzelf op de borst te kloppen. "Toch mogen we als gemeente best trots zijn op waar je voor staat. We weten wat onze kracht is, en dat kan alleen als je ook je zwakke punt ziet, want dan weet je wat je moet verbeteren. Je moet jezelf ook kwetsbaar en laagdrempelig op durven stellen en dat hebben we ook gedaan. We spreken rechtstreeks met onze burgers, we zitten letterlijk met hen aan de koffietafel."

Verkiezingen
Ook de termijn van het huidige college van B en W loopt ten einde. Op woensdag 21 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen en dan mag de inwoner een oordeel geven over wat er de afgelopen jaren is neergezet. In elk geval kijkt de burgemeester met grote voldoening terug op de resultaten. "We kunnen zeggen dat het coalitieakkoord grotendeels is uitgevoerd. Er volgt binnenkort nog een overzicht waarin we alles wat we hebben gedaan op een rijtje wordt gezet.`

Erfenis
Gaandeweg de rit hebben we met voortschrijdend inzicht het beleid steeds bijgesteld. We hebben geen geld over de balk gesmeten, maar we hebben verantwoord geïnvesteerd, mooie voorzieningen gemaakt, voor de inwoners zijn de lasten gedaald én er is geld in de gemeentelijke knip. Kortom, we laten een mooie erfenis na voor het nieuwe college dat na de verkiezingen gevormd gaat worden."

Wens
"Afsluitend wil ik ook namens mijn vrouw Rhea iedereen een gezegende Kerst, een goede jaarwisseling en een voorspoedig 2018 toewensen!"

Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 14 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 19 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55