Afbeelding

Even voorstellen: Andre Scheppink, SGP

Algemeen

RIJSSEN-HOLTEN - Door het bestuur van de SGP is voor de raadsverkiezingen op 21 maart 2018 gekozen Andre Scheppink uit Rijssen. Andre is 41 jaar oud , hij werd zowel in het jaar 2010 als in het jaar 2014 gekozen als raadslid, en hij volgde de huidige wethouder Ben Beens op als fractievoorzitter.

Wat was uw ambitie om lijsttrekker te worden: Iemand moet het doen. Het mooie van onze partij is dat het niet gaat om de persoon maar om de inhoud. We zijn als fractie een hechte club mensen die oog hebben voor de samenleving.

Hoofddoelen
Streeft u en uw partij bepaalde hoofddoelen of ambities na: Duurzaamheid. Dat is voor ons gekoppeld aan goed rentmeesterschap zoals God dat van ons vraagt. Maar het gaat dan niet alleen over de technische kant, maar ook over de sociale duurzaamheid van de samenleving. "Onze stelregel is altijd geweest: geen geld uitgeven wat je niet hebt. Daar heb je wat aan als het slechter gaat. Dat hebben we de afgelopen jaren gezien en ook nu: geen lastenverzwaring voor de burgers. Als je verstandig omgaat met gemeenschapsgeld, maak je logische keuzes en zoek je steeds naar oplossingen die lange tijd meegaan." Rust. We zitten middenin een 7 x 24-uurseconomie. Bouw je daar geen rustpunten in, dan draait alles dol. De zondag is zo'n rustmoment in de steeds sneller wordende samenleving. Dat soort rustmomenten zijn goed voor iedereen. En onderwijs. De SGP wil op onderwijsgebied geen pas op de plaats maken. Er is in Rijssen-Holten grote behoefte aan hoger opgeleid personeel. Daarom willen we ook hoger beroepsopleidingen hier naartoe halen. De huisvesting van scholen moet op orde zijn. Als je wilt dat schoolgebouwen 60 jaar meegaan, maak ze dan ook zodanig dat dit kan.

Wilt u de politiek op de huidige wijze voortzetten?
We hopen dat we in een volgende periode weer kunnen deelnemen in coalitie die net zo daadkrachtig en constructief was als de afgelopen jaren. Hebt u een partijprogram voor de komende jaren: Jazeker kijk maar eens op https://rijssen.sgp.nl/verkiezingen2018 Maar volg ons ook op Facebook en Twitter. Wat zijn de te verwachten acties tot aan de verkiezingen. Als SGP Rijssen-Holten hebben we een eigen nota Klimaat en Energie. Maar volg ons ook op Facebook en Twitter. De komende periode zullen we middels diverse actiesons programma onder de aandacht brengen.

Wat vind u van het huidige politieke klimaat?
We zijn in Rijssen-Holtenbesluitvaardig, open en transparant naar elkaar toe. Coalitie en oppositie hebben de afgelopen jaren goed samengewerkt.. Daar moeten we dankbaar voor zijn. Op hoeveel zetels rekent u bij de komende verkiezing: Wij rekenen op 8 zetels .

Wilt u in korte bewoordingen nog iets toevoegen?
We hopen dat iedereen gaat stemmen op DV 21 maart 2018. Iedere stem telt. Wij als SGP zetten ons in voor een toekomstbestendige samenleving.

Dick Tukkers

Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 32 minuten geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 2 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 4 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 16 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 18 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 20 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 21 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 23 uur geleden