null
null

Even Voorstellen: Herman Klein Velderman, D66

Algemeen

RIJSSEN-HOLTEN – Het bestuur van D66 Rijssen-Holten heeft voor de komende raadsverkiezing op 21 maart 2018, Herman Klein Velderman uit Holten gekozen als lijsttrekker.

Herman is 51 jaar oud en is sinds 2013 lid van D66 en politiek actief als raadslid en fractievoorzitter sinds 2014.

Waarom stelde u zich beschikbaar als lijsttrekker?:
Om ervoor te zorgen dat D66 door kan gaan op de weg die zij is ingeslagen. Sinds vier jaar heeft D66 een duidelijk geluid in de gemeente Rijssen-Holten. Wat ingewikkeld is weer simpel maken. Met eerlijke politiek en door initiatief. Daar wil ik mij graag hard voor maken!

Welke doelen streeft u na?:
Ons motto is: goed voor elkaar! We luisteren naar elkaar, hebben oog voor elkaar, we verbinden, zoeken elkaar op, zorgen ervoor dat zoveel mogelijk mensen kunnen blijven meedoen in de samenleving, geven elkaar ruimte en keuzevrijheid.

Wilt u de politiek op de huidige wijze voortzetten?:
We blijven ontwikkelingen in onze gemeente op onze eigen wijze volgen. Wij zijn van mening dat de raad zich meer met hoofdlijnen bezig moet houden en het college besluitvaardiger mag zijn. Wij willen daarom meer vergaderen op hoofdlijnen in minder vergaderingen om zodoende meer met de inwoners van Rijssen-Holten in gesprek te kunnen komen.

Hebt u een partijprogram voor de komende jaren?:
Samen – Bewust – Persoonlijk: het fundament van D66 van waaruit wij politiek bedrijven. Dat leggen we graag even uit. Samen; We staan voor mooie uitdagingen. Waarbij we mensen samenbrengen, en zo meer begrip voor elkaar laten krijgen. We hebben elkaar nodig! Het vertrouwen in de slagkracht van de overheid willen we herstellen door te laten zien dat het anders kan. We luisteren naar wat er bij jou speelt en vertalen dit naar hoe we als gemeente hierop inspelen. Bewust: Samen leven is bewust zijn van wat je doet en wat er om je heen aan de hand is. Het gaat om verantwoordelijkheid voor alles hier op aarde: de mens, de natuur, de dieren, je leefomgeving en natuurlijk jezelf! Persoonlijk; We zijn zichtbaar, staan midden in de samenleving en het is makkelijk om ons te vinden om contact op te nemen.

Wat zijn de te verwachten acties tot aan de verkiezingen?:
Wij zoeken de mensen op, op straat, bij bijeenkomsten en langs de deuren, maar ook online zullen we onze speerpunten via social media bij de inwoners onder de aandacht brengen.

Wat vindt u van het huidige politieke klimaat in Rijssen-Holten?:
Partijen zijn al jaren gewend om met elkaar te regeren waardoor er niet veel vernieuwt binnen de gemeente. Juist vernieuwing zorgt ervoor dat we als gemeente meegroeien met de omgeving waardoor we ons in onze gemeente prettig blijven voelen.

Op hoeveel zetels rekent u bij de komende verkiezing?:
Het zou mooi zijn als we op 2 of 3 zetels uitkomen. Als we groeien naar 2 of 3 zetels willen we ook deel uitmaken van de coalitie. Een D66 wethouder voor alle partijen spreekt dan voor zich in een college met 3 wethouders.

Dick Tukkers

Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 36 minuten geleden
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 2 uur geleden
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 6 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 8 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 10 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 12 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek gisteren
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 18 apr, 17:43